Zöldövezet

#Zöldövezet

394 db cikk a témában

#buborék
2010.04.15.

Fújj buborékot CD-ből! - Videó

Mit kezdjünk a megunt CD-inkkel? Adjuk tovább barátainknak. Ragasszuk össze széknek. Kérjük meg gyerekeinket, hogy keressék meg a helyet ahová le tudjuk adni, mint veszélyes hulladékot. Vagy porosodjanak tovább az íróasztalunkon, könyvespolcainkon.

#pizza
2010.04.07.

Pizza szállítás szelektív módon

A lakóközösségek tagjai általában keresztbe teszik bele a pizzás dobozt a kukába. Nehogy mellé, alá, felé bármi beleférjen. Rácsapják a kuka fedelét, s mint aki jól végezte dolgát, kilépnek az utcára.

#klímaváltozás
2010.03.28.

A klímaváltozás egészségügyi hatásai

A klímaváltozás egészségügyi hatásaira a 90-es évek óta figyelnek a tudósok. Az egészségügyi változásokkal összefüggésbe hozható az időjárás változás, közvetlenül az extrém időjárási helyzetek, közvetetten a környezeti és gazdasági tényezők változásai.

#zöld
2010.03.17.

A zöld ruhatár alapdarabjai

Itt a tavasz, felújítanád a ruhatárad? Ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben most legtöbbünknek el kell halasztanunk a drága vásárlásokat, de néhány költség-tudatos darabbal évekig jól és összeszedetten fogsz kinézni.

#környezetvédelem
2010.02.24.

Zöldbűnözés - Hogyan lehet visszaszorítani?

2004-ben indult útjára a Zöld Kommandó akciósorozat, amely a zöldbűnözés visszaszorítását tűzte ki céljául. 2008-ban Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter zéró toleranciát hirdetett a zöldbűnözéssel szemben.

#vegyi anyagok
2010.02.11.

Mennyi vegyi anyagot viselsz nap mint nap?

Kutatások szerint egy átlagos nő teste nap mint nap több mint 500 vegyszerrel kerül kapcsolatba. Manapság ez nem csak a nőkre jellemző, a tusfürdők, samponok, krémek és más kozmetikumok rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak. A legtöbb ember elképed, mikor megtudja, hogy valójában mennyi vegyszerrel állnak kapcsolatban. Íme, itt egy teszt , melyből megtudhatod, mennyi vegyi anyagot viselsz magadon nap mint nap.

#környezetvédelem
2010.02.03.

Környezettudatos élet

A régen hosszú távra előrevetített környezeti katasztrófa mára aktuálissá vált. A hulladékkezelés teljesen független a globális felmelegedéstől, a természeti állapotoktól.

#karácsony
2009.12.18.

Ötlet a környezetbarát ünnepléshez

Hogyha együtt vagyunk a barátokkal és a családdal az ünnepek és a szünidő alkalmával, miért nem gondolunk egy kicsit a természetre, a bolygónkra is a szeretet ünnepén? Számos olyan praktika létezik, melyeket ha megfelelően alkalmazol jót teszel a földnek és a pénztárcádnak egyaránt. Itt van öt tipp hogy hogyan valósítsd meg a környezetbarát ünneplést!

#környezetvédelem
2009.11.20.

Kövesd a trendet! - A fogyasztási kényszer ellen

Elkészült Budapest internetes Zöld Térképe, amely a lakosok „zöld választását” igyekszik segíteni. A honlapon bioboltok, hulladékszigetek, használt ruha-üzletek, biciklijavítók és sok más érdekesség is helyet kapott. Vess egy pillantást a kínálatukra!

#találmány
2009.10.20.

Ha nem lenne, ki kéne találni! 2.

Hogyan? Mikor? Miért? Ebben a sorozatban arról olvashatsz, miként születtek meg olyan tárgyak, élelmiszerek, stb. melyek nélkül az élet bonyolultabb, esetenként színtelenebb, jelen esetben ízszegényebb lenne.

#újrahasznosítás
2009.09.28.

Hogyan hasznosíthatóak a régi CD-tokok?

Mi mindenre lehet felhasználni a régi CD tokokat, miután kikerült belőlük a CD? Legyen vékony vagy vastag, mindegyiknek lehet második rendeltetése. Az alábbi ötletek könnyen, gyorsan megvalósíthatók.

#csomagolás
2009.09.21.

Csomagolj kreatívan és környezetbarátan!

Színes, képes, formás, figyelemfelkeltő. De valóban praktikus? Milyen, amikor környezetbarát? Egy újabb dolog, ahol nem csak a külső számít: a csomagolás.