Testi problémák, izzadás

#Testi problémák #izzadás

41 db cikk a témában

Hőség! Mit együnk, mit igyunk ilyenkor?
#kánikula
2023.06.30.

Hőség! Mit együnk, mit igyunk ilyenkor?

Bárkinek okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, rosszullétet a kánikula, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Hogy mit lehet tenni a hőség okozta rosszullétek ellen, cikkünkből kiderül.

Hőség – Rosszullét – Tippek a túléléshez!
#hőség
2023.06.22.

Hőség – Rosszullét – Tippek a túléléshez!

A nyári nap melege nem csak a bőrünket károsíthatja, hanem a közérzetünkre is negatív hatással van. Harminc-negyven fokos melegben gyakran elkap a rosszullét és úgy érezzük, azonnal elájulunk, ha nem jutunk hideg vízhez vagy legalább egy légkondicionálóhoz.

Mindennapi tippek az izzadságszag ellen
#izzadás
2023.05.23.

Mindennapi tippek az izzadságszag ellen

Segítünk megbirkózni a súlyos izzadással, ha neked már nem megy. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb házi praktikákat, amik segíthetnek. Nem kell többé feszengened edzés után, egy izzasztó feleléskor vagy amikor zavarba jössz.

#gomba
2021.10.19.

Házi praktikák lábszag ellen

Tartasz attól, hogy lábszagod van? Félsz levenni a cipődet mások előtt a kellemetlenségek miatt? Próbáld ki házi praktikáinkat!

#napfény
2021.07.19.

Milyen napvédő krémet válasszunk?

A napsugárzás elleni védekezés minden korosztály számára, bőrtípustól függetlenül kiemelten fontos. Milyen faktorszámú készítménnyel védekezhetünk a káros sugarak ellen és mit tegyünk, ha a választott termék mégsem megfelelő?

#izzadás
2020.08.17.

Kellemetlen foltok: az izzadásról

Érezted már te is, hogy kiver a víz, pólód a hátadhoz tapad, hónaljadon izzadságcseppek gyöngyöznek? Talán furcsa rendellenességnek tűnhet számodra, a verejtékezés mégis teljesen rendjén való dolog.

#szauna
2019.11.15.

Szaunával a vírusok ellen

A szaunázás nem csak a hideg, téli hónapokban jelent élményt és felfrissülést, a thermohatás egész évben kényezteti a bőrt, javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is elűzi. A kellemes és hasznos kikapcsolódási formáról dr. Kósa Éva angiológus beszélt.

Mennyi víz van az emberi testben?
#víz
2019.04.01.

Mennyi víz van az emberi testben?

A víz testtömegünk durván 2/3 részét teszi ki, és tekintettel arra a csekély mennyiségű időre, amit víz nélkül bírunk ki bátran kijelenthetjük, a víz a legfontosabb tápanyagunk. De mennyi vizet kéne fogyasztani egy átlagos napon?

#szauna
2018.12.14.

Miért érdemes szaunázni? Tippek a helyes használathoz

A szaunázás igazi élményt és felfrissülést jelent a hideg évszakokban, emellett javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is elűzi. A kellemes és hasznos kikapcsolódási formáról dr. Kósa Éva belgyógyász, angiológus beszélt.

#fiatal. testszag
2018.02.04.

Meglepő okok a testszag hátterében - Mutatjuk a megoldást!

Tudod, meglehetősen átható szagot áraszthatsz egy kemény spinning edzés vagy egy fokhagymás vacsi után. Kiderült, hogy néhány meglepő tényező (például, hogy milyen gyorsan öltözöl reggel, hogy mennyi szénhidrátot eszel, vagy, hogy horkolsz-e) szintén szerepet játszat a kellemetlen testszag megjelenésében. Megmutatjuk, hogyan oldhatod meg a problémát!

#izzadás
2017.07.30.

Utálnak, mert izzadok - A szakértő válaszol

Olyan dolog miatt utálnak az osztálytársaim, amiről sajnos nem tehetek... "Izzadós" vagyok és emiatt a testszagom is kellemetlen, pedig rendszeresen tisztálkodom (naponta 3 zuhanyzás), és sajnos továbbra is hallom a hátam mögött a gúnyolódásokat. Mit tehetnék? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#lábizzadás
2016.07.19.

Miért izzad a lábad?

A talpaid minden egyes négyzetcentiméterén 600 izzadságmirigy található, ez talpanként 250 000 (több mint a tested bármely részén), és naponta körülbelül 500 ml izzadságot termelnek. Tudnod kell, hogy a tested azért izzad, hogy szabályozza a testhőmérsékleted. A láb túlzott mértékű izzadását orvosi nyelven hyperhidrosisnak nevezzük.

#hőség
2016.06.25.

4 ok, ami miatt szagos lesz a verejték

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgása hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés azonban igen kellemetlen lehet, sőt, egyes betegségek is okozhatnak ilyen tünetet. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyása az okokról és a megoldási lehetőségekről beszélt.