Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

#zsibbad
2014.04.16.

Miért zsibbadnak az ujjaim?

Viszonylag gyakori, a lakosság 5-8 százalékánál fordul elő az ujjak zsibbadásával, elfehéredésével járó betegség, mely jelentkezhet önállóan, vagy egyéb kórképek kísérő tüneteként.

#alvás
2014.04.15.

Nem tudsz elaludni?

Egyre több kamasz jelentkezik azzal a problémával, hogy fáradtak, alvásuk rendszertelen. Nem tudnak elaludni, csak forgolódnak az ágyban. Lássunk néhány tippet, hogy hogyan legyél kipihentebb.

#naptár
2014.04.14.

Hölgynaptár – nőgyógyászati asszisztens a zsebedben

Neked is jól jönne egy asszisztens, aki segít mindent észben tartani? Ha mindent nem is, de a nőgyógyászati tüneteidet észben tartja a Hölgynaptár mobilalkalmazás, amely több mint egy menstruációs naptár. A menstruáció alatti panaszaidtól kezdve egészen a fogamzásgátló tabletta bevételéig szinte mindent naplózhatsz, ami fontos lehet önmagad és nőgyógyászod számára.

Pattanásos az arcbőröm
#pattanás
2014.04.01.

Pattanásos az arcbőröm

Kedves Szakértő! Az a kérdésem lenne, hogy mindig is pattanásos volt az arcbőröm (kb. 6 éve, most 20 éves vagyok), és mostanában nagyon szárad az egész arcom, viszket, pattanások egyre-másra jönnek ki, és ha krémmel is bekenem a száradás ellen, égő érzést tapasztalok.

#bőr
2014.03.31.

Szépségtippek tiniknek

A mai világban nagy társadalmi nyomással kell szembenézniük a kamaszoknak, hiszen a média tele van tökéletesnek tűnő arcokkal, és ez csak hozzáadódik a felnőtté válás terheihez. De ne hagyd, hogy aláássa az önbizalmad! Sok módja van annak, hogy kihangsúlyozd a természetes szépséged, ebben segítünk most neked.

#korpás fejbőr
2014.03.31.

Bulémia és hajhullás

Kedves Szakértő! 5 hónapig voltam bulémiás és ma van pont egy hónapja, hogy felhagytam vele. Sajnos a hajam időközben szörnyen elvékonyodott, és kétségbe vagyok esve, hogy hogyan kaphatnám vissza a régi, erős szálú és ragyogó hajamat. Rendesen étkezem, rengeteg fehérjét eszem és biotint szedek, viszont néha azt látom, hogy egyre rosszabb a helyzet vagy egyáltalán nem is javul. Meddig kell várnom, hogy lássam az eredményt?

#antioxidáns
2014.03.24.

Antioxidánsok: nagy mennyiségben árthatnak az izmainknak

A C- és E-vitamin fogyasztása előnyére válik szervezetünknek, egészen addig, amíg túlzásba nem visszük a bevitelt. Onnantól kezdve ugyanis vérünk oxigénszállítását akadályozzák, s az egésznek izmaink isszák meg a levét.

#fityma
2014.03.22.

A fityma letapadása

A fityma sejtes letapadása esetében a fityma belső lemeze nem válik el a makktól, ez jellemző az újszülöttek döntő többségére, nincs szó kóros jelenségről. A növekedés során a fityma a makktól spontán elválik, és a pubertás kor végére fityma normális esetben könnyen hátrahúzhatóvá válik a makkról.

#horkol
2014.03.20.

Mitől lesz orrhangzós a beszéd?

A leggyakrabban persze náthától, de kezeléséhez olykor műtétre is szükség lehet. Az egyéb kiváltó okokról dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert, a Fül-orr-gége Központ orvosát kérdeztük.

#bőrápolás
2014.03.14.

Bőrápolási tévhitek

Rengeteg bőrápoló terméket találhatsz a boltok polcain, ám honnan tudod, hogy melyik a legjobb neked? Segítünk, leleplezzük a leggyakoribb bőrápolással kapcsolatos mítoszokat.

#haj
2014.03.13.

Hajápolás roncsolás nélkül

A hajszárító, a hajvasaló, a hajsütővas mind-mind arra lettek kitalálva, hogy otthon is olyan hajat tudjunk készíteni, mint a fodrásznál, vagy legalábbis hasonlót. De ha mindezeket rosszul vagy helytelenül használod, a hajad könnyen úgy nézhet ki, mintha rehabra várna. Most következő cikkünkben tanácsokat adunk ahhoz, hogy hogyan óvd meg hajad épségét, vagy hogyan állítsd helyre, ha már véletlenül bekövetkezett a katasztrófa.