Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

319 db cikk a témában

Ketogén diéta: gyógymód vagy divat?
#ketogén diéta
2023.03.13.

Ketogén diéta: gyógymód vagy divat?

Nagyjából minden héten előkerül egy-egy új, vagy újra elővett diéta, amit egészségmegőrzésre, súlycsökkentésre, vagy éppen betegségek ellen javasolnak. Általában mindenre egyszerre. Most előtérbe került a ketogén diéta, nézzük meg mit kell róla tudni.

Te mennyit tudsz a véredről?
#vér
2023.02.13.

Te mennyit tudsz a véredről?

A vér a testben alapvető szerepet játszik, hiszen a keringési rendszer fontos összetevője, amelyen keresztül a szervezetünket tápláló anyagok eljuthatnak egyik szervünktől a másikig. A vér alapvető feladata tehát, hogy a szervezeten belül keringve oxigént, vizet és más tápanyagokat, valamint hormonokat szállítson azok felhasználási helyére.

Hirtelen fellépő orrvérzés
#orrvérzés
2023.01.24.

Hirtelen fellépő orrvérzés

Gyakori panasz lehet az orrüregekből történő vérzés. Ennek számos háttere lehet, melynek csak egy része jelez kóros eltérést, számos éllettani történés is vezethet vérzéshez.

Amikor a torkodon akad a szó... Mi az a szelektív mutizmus?
#szelektív mutizmus
2023.01.22.

Amikor a torkodon akad a szó... Mi az a szelektív mutizmus?

A beszéd a kommunikáció természetes formája, a kölcsönös megértés eszköze - olyan emberi tevékenység, amely által tapasztalatokat szerzel, gondolkozol, gondolatokat közölsz és gondolatokat értesz meg. Segítségével hatni tudsz a társaidra, és ők is hatni tudnak rád a beszéden keresztül.

Miről ismerhető fel a manorexia?
#anorexia
2023.01.09.

Miről ismerhető fel a manorexia?

A táplálkozási zavar a fiúk körében korábban rendkívül ritkán fordult elő, de ma már ők sincsenek biztonságban. Egy brit felmérés szerint a férfiak 10%-a szenved anorexiától vagy bulimiától. Ez a fajta, férfiakat érintő étkezési zavar a manorexia.

Mik azok a biomarkerek?
#biomarker
2022.12.21.

Mik azok a biomarkerek?

Ha beteg vagy - természetes, hogy szeretnél minél hamarabb meggyógyulni, a neked legmegfelelőbb terápiát időben megkapni.

Miért cseng a füled?
#zaj
2022.12.04.

Miért cseng a füled?

Te is tapasztaltad már, hogy egy-egy buli, koncert vagy hangos zenehallgatás után cseng a füled? Ezt az állapotot tinnitusnak hívják, és általában egészen addig tart, míg a füled újra hozzá nem szokik a normális hangerőhöz. Ha gyakran cseng a füled vagy sokszor kell kiabálnod ahhoz, hogy meghalljanak, az azt jelenti, hogy túl zajos környezetben élsz.

Tetoválás - a 10 legfájdalmasabb hely
#tetoválás
2022.11.21.

Tetoválás - a 10 legfájdalmasabb hely

A tűszúrás mindenképpen fájdalmas, függetlenül attól, melyik testrészedet tetováltatod. Ám vannak olyan területek, melyek különösen érzékenyek.

Borotválkozás: hogyan kezdj hozzá?
#borotválkozás
2022.11.19.

Borotválkozás: hogyan kezdj hozzá?

Álmosan állsz a tükör előtt, miközben mosod a fogad és meglátod az apró szőrszálakat az arcodon. Ez menő dolog, de ugyan ki akarna még ennyi idősen nagy bokros szakállat vagy bajszot növeszteni? Hát igen, itt az idő, hogy elkezdj borotválkozni!

Mit kell tudni a mutálásról?
#mutálás
2022.11.15.

Mit kell tudni a mutálásról?

Azon gondolkozol, hogy miért változik folyton a hangod magassága és hogy mit is jelent ez? Tudd meg a választ, és azt, hogy ez hogyan függ össze a pubertással és a növekedéssel!

Mindent a fogszabályzóról: előnyök és várható eredmény
#fogszabályzó
2022.11.09.

Mindent a fogszabályzóról: előnyök és várható eredmény

A helyben tartó (retenciós) készülékek olyan fogszabályozó eszközök, amelyeket a fogak rendezettségének megtartására használnak. A fogszabályozó orvos breketteket (zárakat) használ a torlódott vagy rosszul nőtt fogazat kiegyenesítésére.

Mit jelez, ha véres az ondó?
#véres ondó
2022.10.16.

Mit jelez, ha véres az ondó?

A véres ondó ijesztő, de viszonylag ritka urológiai tünet, latinul hematospermiának is nevezik. A vér származhat a húgyhólyagból, a húgycsőből, a herékből, az ondóhólyagból, a mellékherékből, a prosztatából. Hátterében banális kőbetegség vagy fertőzések, de akár rosszindulatú elváltozások is állhatnak.

Elegendő alvással a depresszió ellen
#alvás
2021.12.18.

Elegendő alvással a depresszió ellen

Kisebb eséllyel lesznek depressziósok, vagy gondolnak öngyilkosságra azok a tizenévesek, akik legkésőbb este tízkor lefekszenek aludni, mint tovább fennmaradó társaik, derül ki a New York-i Kolumbia Egyetem Klinikai Központjának friss kutatásából.

A fertőzések elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a kézmosás
#kézmosás
2021.12.11.

A fertőzések elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a kézmosás

Mosd meg a kezed! - hallottad már párszor a szüleidtől, igaz? Lehet, hogy már szinte bosszantó, mégis ez a legjobb megoldás arra, hogy elkerüld a betegségeket. Különösen fontos ez most, hogy ismét közösségben vagy, s az ősz-tél előrehaladtával a vírusok, bacik is támadásba lendülnek.

#védőoltás
2021.11.16.

5 tipp az oltások átvészeléséhez

Ideges vagy az oltások előtt? Nem vagy egyedül. Rengeteg ember retteg az oltásoktól, mert leírhatatlanul félnek a tűktől. Szóval ha legközelebb arra kér egy orvos, hogy tűrd fel a felsőd ujját, próbáld ki az alábbi tippeket.