szúnyog
#Testi problémák

7 házi gyógymód szúnyogcsípésre

2021.07.29.
2 perces olvasási idő

Elképesztően idegesítő, amikor esténként nem lehet kilépni a szabadba a szúnyogok miatt, amik jobb esetben csak a zúgásukkal bosszantanak, rosszabb esetben össze-vissza csípnek és viszkető piros foltokat hagynak maguk után. Még szerencse, hogy van néhány remek házi gyógymód szúnyogcsípésre.

Próbáld ki ezeket az egyszerű trükköket, és a csípésed nem fog viszketni többé. Ráadásul a 7 házi gyógymód szúnyogcsípésrehozzávalókat mind megtalálod a lakásban, így akár azonnal nekiláthatsz a kezelésnek.

Banánhéj

Talán most meglepődtél, de tényleg hatásos módszet. Miután lehámoztad a banánról a héjat, egyszerűen csak dörzsöld be vele a bőrödet ott, ahol a szúnyogcsípés van. A viszketés azonnal el fog múlni!

Szódabikarbóna és víz

Keverj össze szódabikarbónát egy kis vízzel, hogy sűrű pasztát kapj, és kend be vele a csípést valamint annak környékét. Hagyd a pasztát megszáradni, majd kb. 10 perc múlva öblítsd le. Ha a kedvenc illóolajodat is hozzáadod, akkor nem csak a viszketés fog elmúlni, de csodás lesz a bőröd illata is (azonban vigyázz, mert az illóolajok nagyon koncentrált vegyületek, ezért csak nagyon kis mennyiséget használj, hogy elkerüld a bőrirritációt).

Meleg kanál

Gyors és egyszerű módja, hogy megszüntesd a viszketést, ha egy kanalat a forró víz alá teszel, amíg nagyon meleg nem lesz (de nem annyira, hogy megégesd magad!), majd a csípésen tartod kb. egy percig. A meleg segít lebontani azt az anyagot a csípésben, ami a viszketést okozza, ezáltal megszűnik a fájdalom.

Epsom-só

Ki ne szeretne egy hosszú, meleg fürdőt? Ez a házi gyógymód főleg akkor alkalmas, ha több szúnyogcsípésed is van – csak feküdj bele egy kád forró vízbe, és adj hozzá néhány kanálnyi Epsom-sót. Pihenj, és élvezd a pompás fürdőt, majd amikor kiszállsz a vízből, a csípések többet nem viszketnek majd.

Tea

Miután készítettél magadnak egy csésze fekete vagy zöld teát, hűtsd le a filtert vagy a tealevelet (ha tealevelet használsz, akkor tedd a leveleket egy papírtörlőre) és nyomd azt a szúnyogcsípésedhez. A tea reakcióba lép a csípéssel, lehűti a környező bőrfelületet és megszünteti a fájdalmas viszketést.

Almaecet

Az almaecet nagyon sok mindenre jó – felgyorsítja az anyagcserédet, megfázás ellen is remek, fényessé varázsolja a hajadat, és nem utolsó sorban megszünteti a szúnyogcsípés miatti viszketést is. Csak önts egy kis vattára belőle, aztán töröld végig vele a csípés területét és környékét. Voilá! Nincs több viszketés.

Sebtapasz

Ez valószínűleg furán hangzik, de legközelebb, ha lesz egy nagyon viszkető szúnyogcsípésed, csak ragaszd le egy kis sebtapasszal. Nem csak a viszketést enyhíti, hanem megakadályozza, hogy vakard vagy kapirgáld, ami csak ront a helyzeten és még seb is keletkezik a helyén.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire váltak be nálad ezek a házi gyógymódok. Nincs is rosszabb egy fájdalmas csípésnél. Szerencsére ezek a paktikák segíthetnek neked. Te mit használsz a viszketés ellen?

(KamaszPanasz - S.C., allwomenstalk)