bőr
#Testi problémák

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek

2023.04.07.
1 perces olvasási idő

Itt a tavasz, a nap ragyog, és itt az ideje, hogy a te bőröd is csodálatosan egészséges, és fénylő legyen! A legtermészetesebb módja a bőrápolásnak természetesen a sok víz fogyasztása, illetve rengeteg zöldség és gyümölcs ropogtatása, és persze a kiadós alvás. A másik jó módszer a szépségápolókkal való kényeztetés, természetesen legjobb bioösszetevőkből, akár házilag elkészítve.

Hidd el, a bőröd hálás lesz a sok finomságért! Próbálj meg organikus összetevőket beszerezni, lehetőleg helyi termelőktől, és ne a szupermarketek polcairól (ki tudja, hogy miként kerültek oda)!

Összegyűjtöttük a legfrissítőbb, és nem utolsó sorban a legjobb, házilag is elkészíthető szépségápolókat. Itt az ideje a konyha elfoglalásának!

1. Zöldséges arclemosó

A legjobb arcpakolásokat a konyhában készíthetedHa eddig nem ettél zöldségeket, érdemes elkezdeni. Természetesen a sült krumpli még véletlenül se számít annak! A zöldséges arclemosóhoz néhány csepp citromlével összekevert uborkalére vagy paradicsomlére lesz szükséged. Természetes módon tisztít, a pórusokat remekül kitágítja.

2. Erdeigyümölcsös arcmaszk

Csak préselj össze párat a szezon legfinomabb gyümölcsei közül, esetleg egy kis alapkrémmel összekeverve, remek arcmaszkot kapsz. Ha arcradírt is szeretnél, egy kis cukrot, illetve natúr olívaolajat hozzákeverve szuper készítményt tudsz előállítani. Az illata is isteni!

3. Aloe vera és kígyóuborka maszk

A hűsítő uborka bármikor tökéletes a fáradt, felduzzadt arcnak, pláne, ha aloe verával turbózod fel, aminek a jótékony hatásairól nem lehet elég ódát zengeni. Próbálj meg beszerezni egy cserepes példányt. Nagyon hálás, és eléldegél az ablakpárkányon, így biztosan tudod, hogy honnan származik az, amit a bőrödre kensz.

4. Barackos testápoló

A téli hideg viszontagságainak kitett bőr felfrissülést vár a tavasztól. Segítséget nyújthat ez az isteni testápoló, amit tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből összeüthetsz.

Egyszerűen passzírozd át a barackot egy sajtreszelőn, majd a masszához benzonin tinktúrát (gyógyszertárakban beszerezhető) keverj. Ehhez adj hozzá kókusz- vagy mandulaolajat, és egy-két csepp narancsos illóolajat. Tárold a hűtőben, és használd bátran, ha száraznak érzed a bőröd!

5. Friss paradicsomos arctisztító

A paradicsom rengeteg antioxidánst tartalmaz, olajos bőr ellen remek választás. Paradicsomlevet hígíts fel citromlével, és ezzel mosd át az arcod, majd meleg szappanos vízzel öblíts! A bőröd hálás lesz, és mivel a keverék hűsít is, nyáron is remekül be fog válni.

6. Epres fogfehérítő

Ki pocsékolja fogfehérítésre az isteni, friss epreket?! Igen, jogos a kérdésed. Ám pár szemtől még nem dől össze a világ. Passzírozd össze őket és szimplán moss fogat - igen, az eprekkel. Remekül fehérít és az íze is finom!

(KamaszPanasz - Gy.R. howstuffworks)