bőr
#Testi problémák

Házi arcpakolással a pattanások ellen

2014.08.04.
1 perces olvasási idő

Ételek a bőrnek: egyszerű hozzávalókból készülnek, és tiszta, selymes arcbőrt biztosítanak! A következőkben bemutatjuk az öt személyes kedvencünket. Mindegyik természetes bőrápoló, olyan alapanyagokból, melyeket bárki megtalálhat a konyhájában.

Zab- és hagymapüré arcpakolás pattanásos bőrre

Majdnem minden háztartásban megtalálható ez a két, meglepően erőteljes bőrápolószer: a hagyma és a zab. A zab segít kitisztítani az eltömődött pórusokat, míg a hagyma - igen, a hagyma - gyulladáscsökkentő hatású, így segít begyógyítani a pattanások után megmaradt hegeket. Használd fel a maradék zabot ehhez a bőrtisztító recepthez, ami tartalmaz hagymát, ásványvizet, és ha vékonyabb maszkra vágysz, egy kis édes mézet is.

Citromos és joghurtos fehérítő arcpakolás, hogy megszabadulj a pattanások hegeitől

Sok bolti arcpakolás hidrokinont tartalmaz, ami szó szerint megöli a melanintermelő sejteket, amik helyreállítanák a bőr színét, vagy higanyt, amit ha rendszeresen nagy dózisban viszünk fel, higanymérgezést okozhat. A citrom és a görög joghurt elvégzi ugyanazt, mint egy bolti szer, azzal a különbséggel, hogy nem károsítja a bőrt. Helyi kezelésként alkalmazd a különösen elszíneződött helyeken, vagy ha teljes hatást akarsz elérni, az egész arcodon!arcpakolás

Joghurtos arcradír hámló bőrre

A legtermészetesebb arcradír receptje kombinálja az élesztő, a joghurt, a mandula és a méz (gyógyító hatásáról ismert) előnyeit. Javítja az arc vérkeringését a ragyogóbb, selymesebb és frissebb bőr érzete érdekében.

Agyag és tojás pakolás a mélyreható bőrtisztításért

Védd a bőröd a naptól és a széltől ezzel a természetes feszesítő pakolással. Ruházz be egy kis fehér agyagra és kamillaolajra (alapvető hozzávalók a szépségápolásban), és kombináld kukoricaliszttel és tojásfehérjével, melyek mindig megtalálhatók a konyhában.

Almabor és aszpirin-pakolás a ragyogóbb bőr érdekében

Ritkán fáj a fejed? Ha igen, szerencsés vagy, használd fel azt a pár fölös aszpirint, ami otthon áll, és törd össze, adj hozzá almabort, ecetet és vizet, így kapsz egy krémet, ami lágyítja és kisimítja a bőrt. Készíts egy hónapra elegendőt, hogy egy kalap alatt elkerüld a bőröd kiszáradását, a megnagyobbodott pórusokat és a fakó bőrt (de a fejfájást ily módon nem).

Remélem, tudtunk segíteni és tanulságos volt a cikk. Ezek után figyeljetek oda, milyen szereket használtok, és próbáljátok ki a házi készítésűeket is. Ki tudja, lehet, hogy sokkal jobban be fognak válni.

(M. Á., thedailygreen.com)