férfi test
#Testi problémák

Tévhitek a férfi testről

2016.12.19.
1 perces olvasási idő

Rengeteg dolgot hallunk manapság az egészségről, a testünkről és a táplálkozásról. Persze minden második kitalált városi legenda. Most az öt leggyakrabban előforduló mítoszról rántjuk le a leplet, már ami a férfiakat érinti.

5. Akiknek nagy a lábuk, azoknak nagy a …

Több mint 3000 férfi vett részt egy kísérletben, amelyben megállapították, hogy egyáltalán nincs kapcsolat a nemi szerv és a lábfej vagy a lábujjak hossza között. Természetesen némelyik tudós szkeptikus volt, már ami a férfiak ön-ítélőképességét illeti, ezért saját kutatásba kezdtek, melyek szintén bebizonyították, hogy nincs összefüggés a két testrész méretei között.

test

4. Ha gyakran borotválkozol, erősebb szőr nő vissza

Nos, ha ez igaz lenne, akkor már rég meglenne a legtermészetesebb gyógymód a férfi kopaszságra. De sajnos nem így van. Lehetséges, hogy a borosta sötétebbnek és durvábbnak néz ki, de mindez csak azért van, mert az új szőrszálat még nem érte annyi napsugárzás és egyéb környezeti tényező, mint a korábbiakat. Ha egyszer ugyanis ez a szál kinő, pontosan ugyanúgy fog kinézni, mint a leborotvált elődje!

3. A sperma tele van kalóriákkal

Nem teljesen igaz...lássuk a tényeket! A sperma vízből és olyan anyagokból áll, mint például a C-vitamin, a magnézium és a kálium. Tény, hogy tartalmaz gyümölcscukrot is, azonban ez mindössze 5-7 kalória, így nem tekinthető kalóriabombának.

2. A szingli pasiknak jobb a szexuális élete, mint a házasoké

Egy általános bölcsesség szerint a házas pasik azon kívül, hogy elszenderednek, semmit nem képesek csinálni az ágyban, bezzeg az egyedülállók általában közel járnak a célhoz. Valójában ez is csak egy jól elterjedt mítosz. Bár nem alaptalan, hiszen általában addig tudunk valaki szexuális életéről valamit, amíg szingli, amikor már házas, nem szívesen teregeti ki, hogy mit hogyan csinálnak. Így ebből sokan azt vonják le kövekeztetésként, hogy már nem is szexelnek.

Pedig a tanulmányok ennek pontosan az ellenkezőjét mutatják! Azok, akik házaséletet élnek, sokkal gyakrabban érnek el orgazmust, mint azok, akik szinglik. Egyes feltevések szerint ennek az oka a megszokottság és a biztonságérzet, ami valljuk be, nem bolondság!

1. A férfiak minden 7. másodpercben a szexre gondolnak

Talán a legelterjedtebb mítoszról van szó, de gondoljunk csak bele, ez fizikai képtelenség! Senkinek nincs akkora kitartása, hogy minden levegővételkor csakis a szexre gondoljon! Egy átfogó kutatás több ezer férfit kérdezett meg szexuális szokásaikról, ahol végül azt az eredményt kapták, hogy a férfiak nem hogy másodpercenként, nem is naponta, hanem sokkal inkább hetente párszor gondolnak rá. Természetesen volt, akinek nem kellett ennyi, és volt akinek akár egy hónap is.

Bár mindannyian különbözőek vagyunk, a többség mégsem a mítoszok szerint éli az életét!

(Cs.B.)

Kapcsolódó címkék

fiúknak