/ TEST / Amikor nem áll fel
  2011-04-03

Amikor nem áll fel

Előfordulhat, hogy a szexuális együttlétkor "nem áll fel". Nem tudod, hogy mi okozza? Egy összetett és bonyolult problémáról van szó.

- hirdetések -

Számos oka lehet annak, ha "nem áll fel", azaz ha merevedési problémája van a fiúnak. Fiatalkorban általában pszichológiai okok találhatóak a háttérben.

Partner és a környezet

Az első pszichológiai jellegű probléma a partnerből és a helyből eredhet. Amennyiben nem szeretjük igazán a partnerünket, nem vonzódunk hozzá, komoly problémák léphetnek fel a szexuális együttlét alkalmával.

A nem megfelelő hely vagy időpont is bezavarhat. Korántsem romantikus például egy hangos és zsúfolt fesztivál kellős közepén, egy sátorban szeretkezni. Ennél is veszélyesebb, ha részegen egy házibuliban csinálod.

Gyakran okoz problémát a stressz, a sietség vagy éppen egy zavaró pillanat. Ezért is fontos, hogy mindig nyugodt körülmények között találkozzatok.

  • Legyél romantikus, ne sajnáld a virágokat vagy a gyertyákat.
  • Ne akard, hogy 20 perc alatt vége legyen!

Érzelmi tényezők

Merevedési zavar

Bármilyen meglepően hangzik, a tizenéves fiúknál is előfordulnak merevedési zavarok pszichés és testi okból is. Ennek időben történő felismerése és kezelése nagyon fontos a későbbi egészséges szexuális élet és önértékelés szempontjából.

A probléma okai

A második pszichológiai jellegű probléma a nem megfelelő kapcsolat a partnerek között. Fontos ugyanis, hogy magas fokú bizalom legyen a lány és a fiú között. Ha nem bízol a másikban, akkor görcsölni fogsz, nem tudsz ellazulni.

Ha nem a lányokat szereted

Az is merevedési zavart okozhat, ha sokkal inkább vonzódsz a saját nemedhez, mint a lányokhoz. Ezzel a témával már nagyon sokszor foglalkoztunk, érdemes utána olvasnod.

Káros szenvedélyek, betegségek

A pszichológiai problémákon kívül fizikai problémája is lehet a merevedési zavarnak. Ilyen például az alkohol vagy drogok használata. Egyes gyógyszerek is okozhatnak ilyen gondot. Szintén merevedési zavarhoz vezethet a depresszió, az aggódás, a személyiségzavar, ezen kívül a magas vérnyomás, a fáradtság és a kialvatlanság.

Ne feledjétek, nem szabad összekeverni a merevedési zavart az impotenciával.

(Cs. B.)

  Kapcsolódó cikkek