Vágyak, problémák

#Vágyak #problémák

50 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
#szex
2009.12.31.

2009 szexuális érdekességei

Ahogy a 2009-es év a végéhez közeledik, ideje összegezni a tanulságokat, melyeket ez év alatt szereztünk. Íme néhány érdekesség, melyeket tudományos kutatások igazoltak.

#serdülőkori terhesség
2009.12.05.

Tini-anyukák

Néhány évtizeddel ezelőttig a nők tizenévesen adtak életet első gyermeküknek. Az első menstruáció utáni néhány évben gyorsan férjhez adták őket, és hatékony fogamzásgátlás híján nem sokkal a házasság megkötése után teherbe is estek. Valójában több fiatal anyuka volt a ’60-as években, mint manapság, de van egy nagy különbség az akkori és a mai helyzet között: akkoriban a gyermekek többsége családba született - ma ez nem így van.

#nemi erőszak
2009.08.25.

A nemi erőszak eredete

Joanna Bourke professzor, aki a „Nemi erőszak történelme 1860-tól napjainkig” szerzője elmondta, hogy nem talált bizonyítékot arra, hogy bármiféle természetes vagy normális oka lenne a nemi erőszaknak. Szerinte egyértelműen a társadalmi nyomás, a külső elvárásoknak való megfelelési kényszer viszi rá az elkövetőt bűntényre, azért, hogy megmutassa felsőbbrendűségét.

#szex
2009.08.13.

Erőszak, kényszer vagy manipuláció?

Játsszunk el egy-egy „talán” helyzetet! Az alábbi eseteken keresztül tökéletesen meg lehet érteni, hogy hogyan kényszerítik a másikat olyan dologra, amit lehet, hogy magától semmiképp sem tenne meg.