Vágyak, problémák

#Vágyak #problémák

50 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
#homoszexuális
2015.09.29.

Homoszexuális hajlam

A homoszexuális hajlammal kapcsolatban nagyon kevesen mernek kérdéseket feltenni. Sok serdülőt és fiatalt érint valamilyen formában, mégis félve hozzák szóba. Talán azért, mert már egy egyszerű kérdés magában hordozza a félelmet, hogy elítélik a többiek.

#terhes
2015.07.31.

Tini terhesség: mit tehetsz?

Tizenévesen az ember azt gondolja: a világ csak arra vár, hogy meghódítsa. S bár mindenki hallott teherbe esett tinikről, azt gondoljuk, velünk ez soha nem történik meg. De mi a teendő akkor, ha mégis?

#terhes
2014.07.20.

Hogyan mondd el a barátodnak, hogy terhes vagy?

Amikor rájössz, hogy véletlenül teherbe estél, azonnal rengeteg stressz és idegesség jelenik meg az életedben. A sokk feldolgozása után lehet, hogy el akarod kerülni, hogy a barátoddal közösen hozzatok döntést. Ezt a hibát nem szabad elkövetned, és természetesen minél hamarabb tájékoztatnod kell őt a kialakult helyzetről.

Szexting - az új kamaszhóbort
#szexting
2013.11.15.

Szexting - az új kamaszhóbort

A szó az angol „szex” és „texting” szavak összeolvadásából keletkezett. Nem más, mint szexuális tartalmú, erotikus, meztelen vagy félig meztelen képek és videók küldése a mobiltelefonodról a másik mobiljára vagy email címére. A jelenség nálunk még viszonylag újkeletű, ám az Egyesült Államokban egyre több figyelmet kap, s nagy port kavart.

#erotikus fotó
2013.06.19.

Erotikus fotó készült rólam, és visszaéltek vele – mit tehetek?

Nemrég kaptunk egy olvasói levelet, amelynek valóságos az alapja, de egyes részeit a képzelet szülte. A történet arról szól, hogy a lány gondolt egyet, és erotikus pózban megmutatta magát egy srácnak, hol máshol, az interneten. Bele sem gondolt abba, hogy ennek milyen következményei lehetnek, például, hogy a fénykép felkerül a legnépszerűbb közösségi portálra, majd ezt a nem éppen hétköznapi képet látja a húga, a szülei, a barátai, a tanárai és még ki tudja ki.

#szexuális bűnelkövetők
2012.05.01.

Szűz fiú mint internetes szexuális bűnelkövető?

Sajnos nem Jamie az egyetlen, aki a szülők oda nem figyelése miatt a pornó áldozatául esett. Egyre több fiatalnál okoz komoly szexuális zavarokat a pornó, és amíg a szülők nem tesznek valamit azért, hogy ezt megakadályozzák, addig ez a szám csak tovább fog nőni.

#abortusz
2012.03.27.

Az abortusz tönkreteheti a kapcsolatunkat?

Nemrég a barátnőm és én elvégeztünk egy otthoni terhességi tesztet, és pozitív lett. Négy nappal később már egy klinikán ültünk, és vártuk, hogy a barátnőmet szólítsák abortuszra. A barátnőm hallani sem akart más megoldásról, csak minél hamarabb túl akart esni a dolgon.

#szex
2011.11.26.

Az érettségit nem adó középiskolák tanulóinak szexuális élete veszélyeztetettebb

Egy nemzetközi kutatás magyar vonatkozású eredményei szerint a szexuális életüket tekintve veszélyeztetettebbek az érettségit nem adó intézmények tanulói, mint az érettségit szerző diákok – mondta Költő András, az Országos Gyermek-egészségügyi Intézet (OGYEI) pszichológusa csütörtökön, a felmérést ismertető budapesti sajtótájékoztatón.

#szex
2011.10.24.

Szexről beszélni a szülőkkel?

Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, hogy érett a szexre. Közlésedre, mely szerint szexuális kapcsolatba szeretnél lépni barátoddal/barátnőddel, szüleid reakciója sokféle lehet, ezért nem mindegy hogyan beszéled ezt meg velük.

#első szex
2011.08.25.

Kiábrándító első alkalom

Kedves szakértő! Nemrég szexeltem először a barátnőmmel. Mindkettőnk számára ez volt az első. Átszakadt a szűzhártyája, sírt is egy kicsit, de azt mondta, nagyon élvezte. Eközben én nem éreztem fájdalmat, de maga az aktus nem szerzett számomra olyan nagy örömöt, mint amire vártam.

#anorexia
2011.06.08.

Anorexia és szex: a kettő együtt nem megy

Az anorexiások nagy többségénél a nemi élet mondhatni feledésbe merül, a kóros soványság ugyanis negatív hatással van a szexualitásra. Ennek több oka is lehet.

#fiú
2011.03.28.

Nemi erőszak: veled is megtörténhet!

Valószínűleg azt gondolod, hogy ez veled soha nem történhet meg, pedig ezt nem tudhatod. Nem lehet előre kiszámolni, hogy mikor kerülsz olyan helyzetbe, hogy neked vagy a barátodnak, esetleg családtagjaidnak szüksége lesz a segítségedre! Ezért fontos, hogy tudatosítsuk a tényeket és ne legyintsünk rá, hogy velünk úgysem történhet meg!

#nemi erőszak
2010.11.28.

Amikor a fiú a gyengébbik nem - Téged is megerőszakolhatnak?

Fiúk is lehetnek szexuális molesztálás áldozatai, sokkal gyakrabban, mint gondolnánk. A fiúgyerekek nem szívesen beszélnek arról, ha valaki szexuálisan zaklatta, vagy esetleg megerőszakolta őket. Hogy szabadulni tudjanak a megbecstelenítettségük lelki gyötrelmeitől, a lányokkal ellentétben inkább másokon vezetik le belső feszültségüket.

#terhes
2010.08.08.

Terhesen és zavarodottan: mit lehet tenni

A terhesség rémisztő lehet sok fiatal számára, főként ha attól félnek, hogy szüleik elfordulnak tőlük, vagy a barátok elhagyják őket. Félelmeik azonban az esetek túlnyomó részében nem igazolódnak be: a családhoz és a barátokhoz nyugodtan fordulhatnak komoly probléma, adott esetben terhesség kapcsán is.

#szex
2010.06.20.

Undorodom, ha hozzámér

"Pár hónapja van egy pasim. Az elején semmi gond nem volt, jól megvoltunk, de én már akkor sem voltam szerelmes belé. Le is feküdtem már vele párszor. Most viszont eljutottam arra a szintre, hogy undorodom, ha hozzámér, egyszerűen dühít minden, amit csinál. Ez miért lehet?" A szakértő válaszol.