ittas szex
#Vágyak

A barátaid nem engedik, hogy ittasan szexelj!

2011.02.21.
1 perces olvasási idő

Az egyetemi diákok számtalan stratégiát dolgoztak ki arra, hogyan óvják meg hölgy ismerőseiket azon barátaiktól, vagy férfiaktól, akik magukból kikelve, egy átmulatott éjszaka után szeretnék megdönteni hallgatótársukat. Legalábbis ezt állítja egy nem régiben napvilágot látott kutatás.

A kutatók 144 amerikai egyetemistát interjúvoltak meg. ¾- ük azt állította, hogy mindenképpen meggyőzi női ismerősét, hogy ne az újonnan szerzett barátjával menjen haza, ha látja, hogy alkohol hatása alatt van, és legtöbbjük pedig meg is bizonyosodik arról, hogy női barátja biztonságban hazaért-e.

A kutatásban résztvevők 3 módszer mondtak arra vonatkozóan, hogy hogyan próbálják biztosítani női ismerősük biztonságát:

• Emlékeztetik a személyt az este esetleges negatív következményeire, arra, hogy esetlegesen terhes lehet, rossz hírneve lehet az egyetemen/főiskolán, vagy arra, hogy másnap már mindent bánni fog.

• Elterelik ismerősük figyelmét az adott személyről. Például elmennek együtt enni valahova, vagy beülnek egy taxiba és hazamennek.

• Legrosszabb esetben teljesen szembeszállnak a barátjukkal, és elmondják neki, hogy el kell hagynia a helyiséget, vagy legalábbis a partnerét. Ha pedig már ezt sem sikerül vele megértetni, fizikailag, több barát segítségével, elviszik a helyszínről és biztonságba helyezik.

De a valószínűsége, hogy a fiúk megteszik ezt egy női barátjukért attól is függ, hogy mennyire ismerik jól a lányt, és mennyire az ő által kiszemelt fiú ismerőst. A hallgatók a legtöbb esetben közbelépnek, ha nem ismerik a srácot, és veszélyesnek ítélik a helyzetet. Azonban a felmérés azt is kimutatta, hogy sokkal inkább hajlamosabbak hagyni, hogy kibontakozzon akár ittasan is két ember között a románc, ha mindkét illetőt elég jól ismeri. Természetesen, ilyenkor is sokan tudják, hogy mi az, amit még megengedhetnek barátaiknak.

„Ez a kutatás mindenképpen arra volt jó, hogy megállapíthassuk, azaz állítás, hogy a főiskolások/egyetemisták gyakran vesznek részt kockázatos és ittas szexben anélkül, hogy valaki törődne velük, egyértelműen túlzó.” – vonta le a konklúziót a kutatás egyik vezetője, Linda C. Lederman.

(Cs.B. - https://www.medicinenet.com)