szex
#Vágyak

Teherbeesés ellen - A zuhany nem segít!

2010.04.18.
1 perces olvasási idő

Arra lennék kíváncsi, hogy a közösülés utáni azonnali és alapos tisztálkodással megelőzhető-e a teherbeesés? Köszönöm: Egy Kíváncsi Nő

Kedves Kíváncsi Nő!

A nemi aktust követő azonnali tisztálkodás a tökéletes tisztaság érzésével tölthet el, de a terhesség megelőzésében ez vajmi keveset segít.

Zuhanyozással (melyet egyébként több okból sem ajánlanak a nőknek az egészségügyi tanácsadók) a hüvelyből esetleg eltávolítható a spermák egy része, de nem öblítheted ki azokat, amelyek a méhnyakon keresztül már bejutottak a méhbe.

Mindez csupán mítosz, amely feltehetőleg abból a 19. században általánosan elterjed felfogásból nőtt ki, miszerint a zuhanyozással eltávolítható az ondó. A vizsgálatok azonban bebizonyították, hogy a zuhanyozás nem éppen a leghatékonyabb módszere a fogamzásgátlásnak.

Sok egyéb (vizet nem igénylő) fogamzásgátlási technika van, mint például az óvszer, a tabletták vagy a pesszárium , hogy csak néhányat említsek. Ha pedig a közösülés utáni hatásos megoldást keresel, használhatsz esemény utáni tablettát, amely a védekezés elmaradása esetén az együttlét után mintegy 120 óráig képes megakadályozni a teherbeesést.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a fogamzásgátlás módszereiről, fordulj bizalommal a nőgyógyászodhoz.

Remélem, sikerült kielégítenem a kíváncsiságod.