stíriai
#Receptek

Stíriai metélt csontritkulásosoknak

2014.03.17.
1 perces olvasási idő

Ha egy egyszerűen elkészíthető desszertet szeretnél, akkor a stíriai metélt tökéletes választás számodra. Bátran kínáld lisztérzékeny, csontritkulásos és gyomorfekélyes vendégeidet is!

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 15 dkg gluténmentes liszt
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • gluténmentes vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • citromhéj
  • mazsola
  • 3 tojás

Elkészítés:

Az áttört túróval, 1 tojással és a liszttel, kevés sóval és 1 kanál tejföllel közepesen kemény gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, és utána jól lecsurgatjuk. A vajat 2 tojás sárgájával, cukorral, és a tejföllel jól elkeverjük.

Tehetünk bele citromhéjat, mazsolát és vaníliás cukrot, végül hozzákeverjük a tojások felvert habját. A kifőtt tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Cukorral meghintve tálaljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend