/ RECEPTEK / Kenyér lisztérzékenyeknek
  2015-02-06

Kenyér lisztérzékenyeknek

A gluténérzékenység hazánkban is egyre több embert érint. Ilyenkor nem könnyű a főzés és a sütés, hiszen a hagyományos alapanyagokat nem minden esetben tudja használni az ember.

- hirdetések -


A bioboltokban rengeteg "lisztpótló" kapható, ezek közül a legnépszerűbbek a különböző gluténmentes kekszek, és lisztek. Sajnos jó néhány lisztérzékeny erre is allergiás.

Ez a recept remek alternatíva, és a belőle készült isteni kenyér pedig remek alapja bármely szendvicsnek. A kenyér egy-két napig puha és friss marad. Ha piskótaszerűre sikerül, ne aggódjunk, ez természetes. Kenyér lisztérzékenyeknek

Hozzávalók: (8 adag)

  • 4-5 közepes tojás
  • 2 evőkanál lenmag (más magokat is rakhatunk bele)
  • 2 evőkanál tökmagliszt
  • 2 evőkanál szezámmagliszt
  • só (ízlés szerint)
  • szódabikarbóna

Így készítsd el:

A tojásfehérjéket felverjük a sóval, majd óvatosan belekeverjük a sárgáját is. Összekeverjük a liszteket (és a szódabikarbónát), majd vigyázva, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverjük a tojásokhoz. Egy közepes méretű kenyérformában a sütőben megsütjük körülbelül 30 perc alatt (180-190 fokon). Kenyérsütőbe is bele lehet rakni, ám mindenképpen ellenőrizzük, hogy ezt a tésztát milyen programon érdemes sütni.

Jó étvágyat hozzá!

  Kapcsolódó cikkek