/ RECEPTEK / Palacsinta laktózérzékeny...
  2016-02-25

Palacsinta laktózérzékenyeknek

Ki az, aki ne ismerné, ne szeretné? Finom, édes és kellemes délutáni nasi is lehet belőle, de főfogásként is kiválóan alkalmas étek: a palacsinta! Tippeket adunk, hogyan készítsd el, hogy még a laktózérzékeny barátaidat is meg tudd kínálni.

 

Nehézség: nehéz

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 3 dl ásványvíz vagy szójatej
  • 5 kiskanál cukor
  • kevés étolaj
  • kb 15 dkg liszt
  • ízlés szerint kb. fél reszelt alma

Hogyan készítsük el a palacsintát?

A tojást a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 1,5 dl vizet, és annyi lisztet, hogy pépes állagú masszát kapjunk. Miután csomómentesre kevertük a masszát, hozzáadunk még 2 dl vizet és egy pici olajat. A reszelt alma pikánsabbá teszi a tésztánkat. Kb. fél órát hagyjuk pihenni a keveréket, majd pár cseppnyi olajon, teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat, és ízlés szerint megtöltjük őket.

Így készíts laktózmentes palacsintát!

Jó étvágyat kívánunk!
 

 Receptek laktózérzékenyeknek