/ RECEPTEK / Amerikai palacsinta liszt...
  2016-03-16

Amerikai palacsinta lisztérzékenyeknek

Vastag, édes, finom - és nincs, aki ne szeretné. Mindez elmondható a klasszikus amerikai palacsinta receptről. Most mi tettünk rá egy lapáttal és a kis módosításunkkal lisztérzékenyek is elkészíthetik, kipróbálhatják!

Hozzávalók:

  • 1 bögre (gluténmentes) liszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál (gluténmentes) sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás

Hogyan készítsük el?

Ezeket a hozzávalókat ebben a sorrendben lazán összekeverjük. A tésztába bármilyen gyümölcsöt bele lehet tenni, így izgalmasabbá tehető a végeredmény.

Egy nagyobb palacsintasütőt beolajozunk, és kb. 1 merítőkanálnyi masszát a meleg sütőbe öntünk. Vastag lesz, és egy kicsit buborékos. Amikor az alja aranybarnára sült, akkor sütőlapáttal ügyesen átfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. A sütőt minden adag előtt gyengéden olajozzuk ki. Amikor tányérra tesszük a palacsintákat, megöntözzük juharsziruppal vagy más öntettel.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!
 

Receptek lisztérzékenyeknek