sajtmártás
#Receptek

Sajtmártás lisztérzékenyeknek

2010.10.03.
0 perces olvasási idő

Nagyon sokféle húshoz, halhoz, zöldséghez és tésztához adhatunk sajtmártást. Fogyaszthatják lisztérzékenyek és csontritkulásosok is. Lássuk a receptjét!

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt (füstölt) sajt
  • 1 evőkanál gluténmentes liszt vagy keményítő
  • currypor / szerecsendió
  • 2 dkg margarin
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A margarint habzásig keverjük a liszttel, majd a meleg tejjel apránként felengedve, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tesszük hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot, de már nem forraljuk. Fűszerezzük, és lefedve félretesszük.

Nehézség: könnyű

Receptek lisztérzékenyeknek