tortilla
#Receptek

Tortilla lisztérzékenyeknek

2012.12.03.
1 perces olvasási idő

A tortillában nemcsak az a jó, hogy a tésztáját pofonegyszerű elkészíteni, hanem az is, hogy rengetegféleképpen variálhatod a töltelékét, akár magában, egy kis zöldséggel is eheted. Őszi kerti partikra, téli nassolnivalóknak kiváló kenyérpótló. Ha lisztérzékeny vagy, vagy olyan vendégeket vársz, akik nem ehetnek glutén tartalmú ételeket, kedveskedj nekik ezzel a nassolnivalóval.

Hozzávalók: (4-5 személyre)

  • 30 dkg gluténmentes liszt (10 dkg kukoricalisztet is rakhatsz bele, és így csak 20 dkg-ot kell a gluténmentesből használni)
  • 3 dl víz (lehetőleg langyos)
  • sütőpor
  • 3-4 evőkanál olaj

Így készítsd el:

A lisztet keverd össze a sóval, a sütőporral, az olajjal és 1,5 deci vízzel. A maradék vizet hozzáöntve egy nem ragacsos masszát kell kapnod, és körülbelül 20 percig kell pihentetni ezután.

Pihentetés után gombócokat csinálunk, majd szétlapítjuk, és olajon aranybarnásra sütjük őket (nagyjából úgy, mint a palacsintát).

A töltelékhez vágjunk fel egy nagyobb csirkemellett csíkokra, majd fűszerezés után süssük meg roston. Keverjük bele egy görög saláta alapba, majd töltsük meg vele a tortillákat.

Vegetáriánusoknak keverjünk össze babot, kukoricát, és különböző salátát, kínáljunk reszelt sajtot hozzá.

Jó étvágyat!