/ RECEPTEK / Lencsefőzelék
  2013-12-30

Lencsefőzelék

Szilveszterkor kötelező a lencse, csináld meg főzeléknek! Hízókúrázóknak ajánljuk.

- hirdetések -



Hozzávalók: (1 személyre)

  • Lencse 80g
  • Tejföl 20%-os 25ml
  • Citrom 10g
  • Olaj 5g
  • Vöröshagyma 5g
  • Liszt 5g
  • Babérlevél, fűszerpaprika, ecet, mustár ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott lencsét beáztatjuk (kb. 2-3 órát). A kockázott vöröshagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, majd a beáztatott lencsét az áztató levével hozzá öntjük. Amikor a lencse puhára főtt ízesítjük, tejföllel, saját levével habarjuk. Feltétként húspogácsával, rántott szelettel, tükörtojással tálalhatjuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

Receptek hízókúrázóknak: