/ RECEPTEK / Vöröslencse krémleves
  2013-12-31

Vöröslencse krémleves

Szilveszterkor mindenki lencsét fogyaszt. Gondoltál már arra, hogy paradicsomkonzervvel dobd fel a krémleves? Itt az idő, hogy kipróbáld ezt a házi praktikát és vörös lencseleves kerüljön az ünnepi asztalra. Lisztérzékeny családtagjaidat, barátaidat is bátran kínálhatod a levesből.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 20 dkg vörös lencse
  • 1 kicsi paradicsomkonzerv
  • 1 db zöldpaprika (lehet enyhén csípős)
  • kevés kukoricaliszt
  • 1 fej hagyma
  • bors

Elkészítés:

A vörös lencsét és a zöldpaprikát megfűszerezzük, és 20 perc alatt megfőzzük. Hagymás rántásban elkevert paradicsompürével berántjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen.
Kis hűlés után összeturmixoljuk. Füles csészében tálaljuk pirított zsemlekockával.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

Receptek lisztérzékenyeknek