/ RECEPTEK / Fóliában sült hagyma epeb...
  2009-05-28

Fóliában sült hagyma epebetegeknek

Epebetegeknek előszeretettel tudjuk ajánlani mostani receptünket, amellyel pár perc alatt, minimális hozzávalóval és erőbefektetéssel nagyszerű ételt tudunk varázsolni.

- hirdetések -

Hozzávalók:

 
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • néhány friss rozmaringlevél
  • 2 evőkanál olaj

Hogyan készítsük el?

A hagymát meghámozzuk, felül kereszt alakban kissé bevágjuk és szétnyitjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Vékonyan kiolajozunk négy 20 x 20 cm-es alufólia lapot, és a középre ültetjük a hagymákat. Meghintjük sóval, borssal és apróra vágott rozmaringlevéllel. Néhány csepp olajjal meglocsoljuk. A fóliát felül lazán összefogjuk.

A forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Párolt húsok, halak mellé, köretként tálaljuk.


Nehézség: közepes


Jó étvágyat kívánunk!








 

 Még több recept epebetegeknek