/ RECEPTEK / Savanyúkáposzta-leves csi...
  2013-01-14

Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal

Legújabb levesreceptünkkel a laktózérzékenységgel küzdőknek szeretnénk kedvezni.

 


Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors és só a gombóchoz
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 szál zeller
  • zsemlemorzsa
  • őrölt bors

Hogyan készítsük el?

A szalonnát vágjuk apró kockákra, és süssük ropogósra. Szórjuk bele a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább. Húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával. A répákat csíkozzuk vékonyra, és a káposztával együtt tegyük a paprikás hagymára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és szórjunk rá petrezselymet.

Addig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak. A gombóchoz a csirkemellet daráljuk meg, tegyük keverőtálba az apróra vágott hagymával, a tojással, sóval, borssal és a felaprított zellerlevéllel együtt. Jól keverjük össze, és ha túl lágy, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Formázzunk belőle dió nagyságú gombócokat, és tegyük a forrásban lévő levesbe. Lassú tűzön, a zöldségekkel együtt főzzük puhára. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!