/ RECEPTEK / Édes-hagymás lazac cukorb...
  2013-04-10

Édes-hagymás lazac cukorbetegeknek

Ötvözzük a lazac kedvező élettani hatásait egy kis pikáns körítéssel!

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 4 db 12 dkg - os lazacszelet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 kis fej hagyma, vékony karikákra vágva
  • 1 evőkanál méz
  • 1/4 csésze rizsbor ecet
  • 1 evőkanál light, cukormentes sárgabarack befőtt

Elkészítés:

1. A sütőt 180°C -ra melegítsük elő.

2. A lazacfiléket fektessük egy közepes méretű sütőpapírra, és a sütőben 10-12 percig süssük.

3. Mig a lazac sül, az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű teflonsütőben, hozzáadjuk a hagymát, és 7-10 percig pirítjuk, amíg barnára nem pirul.

4. Egy kis tálkában összekeverjük a mézet, ecetet és a sárgabarackbefőttet. Ráöntjük a serpenyőben sülő hagymára, és további két percig sütjük. Mikor kész, a filékre merjük.

Nehézség: közepes


 

 Még több recept cukorbetegeknek