spagetti
#Receptek

Kínai spagetti laktózérzékenyeknek

2010.10.16.
0 perces olvasási idő

Ötvözzük az olasz és a kínai konyha erényeit, főzzünk spagettit kínai módra!

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 30 dkg csirkemell
  • 1-1 piros és zöld húsú paprika
  • 10 dkg gomba
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • friss gyömbér
  • őrölt bors, só
  • erőspaprika
  • olaj

Elkészítés:

Legjobb wokban készíteni. Forró olajban megfuttatjuk a keményítővel kevert, csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig sütjük. Az edény oldalára húzzuk, a visszamaradt olajban átforgatjuk a finomra vágott fokhagymát és gyömbért, a feldarabolt paprikát, gombát és zöldhagymát, szójaszósszal, sóval, borssal ízesítjük. 1-2 percig sütjük, majd hozzátesszük az előre megfőzött spagettit és a húsos raguval összeforgatva még 1-2 percig sütjük. Tálaláskor meghintjük karikára vágott erőspaprikával.


Nehézség: közepes