/ RECEPTEK / Gombával, belsőséggel töl...
  2010-09-25

Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb vashiányosoknak

A szárnyasból készült ételek kedvelőinek szól mai ínyenc-receptünk. Fogyasszák hízni vágyók és vashiányosok bátran!

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 8 alsócomb                                                
  • 5 dkg szalonna
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  •  5 dkg gomba
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 csirkebelsőség (zúza, szív, máj)
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 tojás

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet, a gombát megmossuk, lecsepegtetjük, mindhármat apróra vágjuk. A belsőségeket megmossuk, lecsepegtetjük. A zsemlét a tejbe beáztatjuk.

A szalonnát kisütjük, megpirítjuk rajta a hagymát, és a gombát, hozzáadjuk a petrezselymet, megszórjuk a pirospaprikával, borsozzuk. Hozzátesszük a belsőségeket. Kissé lepirítjuk, majd beletesszük a tejbe áztatott, de jól kinyomkodott zsemlét. Összepároljuk az egészet. Ha kissé kihűlt, húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, ha szükséges, utánasózzuk. Ezt a keveréket betöltjük a combokba a csont helyére, és a combokat kívülről alaposan bekenjük a borsos margarinnal. Minden combot szorosan alufóliába tekerünk. Így főzés közben nem esnek szét, a töltelék benne marad, és az alufólia szigeteli az ízeket is. Annyi vízben, hogy ellepje, kb. 30 percig főzzük, és hűlni hagyjuk. A combokat keresztben felszeleteljük, és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Receptek vashiányosoknak