elhízás
#Táplálkozás

Fogyókúra: van, amikor muszáj

2012.06.07.
1 perces olvasási idő

Az elhízottság betegség, ami a népesség nagy részét érinti. Nem csak a felnőttek és az idősek, hanem a fiatalok is szenvednek tőle.

A túlsúlyos emberek gyakran szembesülnek szívbetegségekkel életük korai szakaszában, mert magas koleszterinszinttel rendelkeznek. A fogyás mikéntje tekinthető végső soron a legnagyobb problémának. Létezik rengeteg fogyókúra program, amit szakértők állítottak össze a gyors fogyás érdekében. Ezek főleg a testtípussal, a korral, a testtömegindexszel és a leadni kívánt kilók mennyiségével állnak kapcsolatban.

A túlsúlyos fiatalok rengeteg szívszorító helyzettől szenvednek életükben, például zsarnok diáktársak verekednek a túlsúlyos gyerekekkel a kinézetük miatt. A túlsúlyos gyerekek, rengeteg problémával szembesülnek mindennapjaikban. Az alábbiakban néhány ilyen probléma:

  • Megaláztatás a társaiktól más emberek előtt.
  • Kényelmetlen elvégezni a napi feladatokat.
  • Képtelenek részt venni sportban teljes lelkesedéssel.
  • Úgy érzik, nem tudnak jól teljesíteni, ami nehezíti a mentális fejlődésüket is. Ez az, amiért lusta és monoton életstílust kezdenek el követni, ami introvertálttá, zárkózottá teszi őket.

Fogyás szülők segítségével

Lehet, hogy nem is vagy tudatában a jelenlegi rossz étkezési szokásaidnak és annak, hogy túl keveset mozogsz. Nagy segítséggel és hasznos tippekkel azonban karban tudod tartani a fizikumodat és még jó kinézetre is szert tehetsz, mindössze néhány hét-hónap alatt.

Az ideális fogyókúrás-programok segítenek a túlsúlyos tiniknek a fogyásban, és a szülői támogatás is sokat segíthet. Manapság sok tinilányt aggasztja, hogy Amerikában nullás, Európában 32-es mérettől kapnak ruhát.

Egy dietetikus és egy orvos segít megtervezni a megfelelő fogyókúra-programot. Jó, ha részt veszel a szabadtéri játékokban is, és érdemes olyan igazán kalóriaégető tevékenységeket végezned, mint a harcművészet, a tánc és az úszás, amelyek segíthetnek az egészséges életmód folytatásában.

(MMA)