Táplálkozás, zsír

#Táplálkozás #zsír

41 db cikk a témában

A magas koleszterinszint
#koleszterin
2024.04.08.

A magas koleszterinszint

Hamburger, szalonna, sajt - Mi a közös bennük? Az, hogy nagyon sok bennük a koleszterin! Mi is pontosan a koleszterin, és miért káros a szervezetünkre? És mit tehetsz a magas koleszterinszint ellen?

Omega-3 - A zsír, ami még az alakunknak is jót tesz
#omega3
2023.09.18.

Omega-3 - A zsír, ami még az alakunknak is jót tesz

Igen! Létezik ilyen. Amellett, hogy a jó választás fogyókúra során is, remek hatása van az agyműködésünkre, az immunrendszerünkre. Az omega-3 zsírsavak központi szerepet kapnak, ha az egészséges táplálkozásról esik szó.

Reggeli lezsírozva...
#reggeli
2023.02.20.

Reggeli lezsírozva...

A „reggelizz, mint egy császár, ebédelj, mint egy király, és vacsorázz, mint egy koldus” old school tanács napjainkban, amikor a táplálkozási és diétás elvekkel Dunát lehetne rekeszteni, elég fapadosan hangzik, ám amerikai kutatók legfrissebb eredményei alapján úgy tűnik, a népi bölcsesség megint valami örök érvényű igazságra bukkant…

Mi van a gyorséttermi kajában? Lehull a lepel!
#gyorsétterem
2022.10.26.

Mi van a gyorséttermi kajában? Lehull a lepel!

Réges-régen, amikor még csak a gyorséttermek előképei léteztek, az emberek tudták, hogy mit esznek. A mára már ikonná vált hamburger-sült krumpli párosítás hajdanán frissen darált marhahúsból készült, mellé pedig hámozott, darabolt és kisütött krumplit kaptak a kedves vásárlók.

5 tea, ami leolvasztja a zsírt
#tea
2022.05.09.

5 tea, ami leolvasztja a zsírt

Fogyás teaivással? Lehetséges! Bizonyos teák ugyanis képesek felgyorsítani a szervezeted zsírégető folyamatait és akár 10%-kal növelik a zsírégetést edzés, diéta, vagy szaunázás után!

Miért jó kókuszzsírral sütni?
#kókusz
2022.04.01.

Miért jó kókuszzsírral sütni?

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ennek a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagnak az előnyeit. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, dietetikus nyújt segítséget.

#menza
2018.10.19.

Korszerűbb a koszt az amerikai iskolában, mint otthon?

Meghökkentő eredménnyel végződött egy amerikai összehasonlító vizsgálat arról, mit esznek a gyerekek otthon, illetve az iskolai menzán. A tanulmány adatait az elhízás kérdéseivel foglalkozó Obesity Society idei orlandói kongresszusán ismertették.

#nyári étel
2016.06.17.

A leghizlalóbb nyári finomságok

Végre nyár van, és itt az ideje a strandolásnak, a fagyizásnak, a sörözésnek, koktélszürcsölésnek a medence partján, valamint a szabadtéri sütögetésnek. Jól hangzik, de azt tudod, hogy ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a kalóriadúsabb csemegéket választani? Mutatjuk, miket kerülj el, ha nem szeretnél felszedni jó néhány kilót.

#evés
2016.06.12.

Egyél lassan, könnyebben fogysz!

A bikiniszezon közeledtével sokan lehetetlennek tartják a fogyást. Emiatt sokszor a csodaszerek és az expressz megoldást kínáló eljárások felé fordulnak - pedig rosszul teszik! A kilók leadása valóban nem egyszerű feladat, viszont tudatossággal, és egy-két praktikával biztos eredményre számíthatsz. Tudtad, hogy például lassú tempójú evéssel jóval hamarabb jelentkezik a telítettség érzése?

#kalória
2016.01.01.

Butít a gyorsétel!

Kutatások szerint a a hamburger, a sült burgonya és a hasonló gyorséttermi ételek fogyasztása elősegíti az elbutulást, míg azok, akik csökkentett kalóriatartalmú, úgynevezett mediterrán diétán élnek, jobban teljesítenek a szóbeli memóriateszteken.

#rákkeltő étel
2015.11.06.

Az öt legkárosabb, rákkeltő étel

Gondolkodtál már azon, hogy melyek azok az ételek, amelyek annyira egészségtelenek, hogy jobb lenne elkerülni őket? Egyes adalékanyagok, mint például a hidrogénezett növényi olajok, az akrilamidok és a nitrátok bizonyítottan káros hatásúak.

#táplálkozás
2015.08.17.

Miért kell a zsír?

A zsírsavak az emberi szervezet számára elengedhetetlenül fontos tápanyagok. Belőlük nyerjük az szervezet mindennapi működéséhez szükséges energia egy részét. Energiaszükségletünk 30%-át a táplálékkal elfogyasztott zsíroknak kell fedezni. Valamint kiemelt figyelmet kell fordítanunk a különböző zsírsavak és más tápanyagok optimális egyensúlyára is. Különösen igaz ez a fejlődésben levő gyermekek étrendjének összeállításánál.

Olívaolaj: alkalmas-e sütéshez?
#olíva
2015.05.17.

Olívaolaj: alkalmas-e sütéshez?

Az olívaolaj jóízű és egészséges. Mégis, ha magas hőmérsékletre hevítjük, káros anyagok szabadulnak fel belőle.

#sport
2015.04.12.

Étkezés a focimeccsed előtt

Amikor a sportolók egy megmérettetésre készülnek, akkor a megfelelő tápanyagellátás, ami a szükséges erőt, kitartást és koncentrációt biztosítaná, könnyen feledésbe merülhet.

#hal
2015.03.16.

Ezért fogyassz rendszeresen halat

A sült vagy grillezett hal fogyasztása csökkenti egyes szívproblémák kialakulásának esélyét, a rántott változat azonban éppen ellenkező hatást válthat ki.