Betegségek, nátha

#Betegségek #nátha

63 db cikk a témában

#fülgyulladás
2015.06.22.

Nyári fülbetegségek

A fülgyulladásról azt gondoljuk, hogy az őszi-téli évszakok betegsége. Fülfájdalom azonban nyáron is jelentkezhet. Gyakran az allergia szövődményeként jelentkezik, de a panaszokat a medencék, tavak, tengerek vize is okozhatja.

#asztma
2015.01.10.

Megfázás, influenza és asztma

Az egyszerű megfázásos, náthás megbetegedések miatt kerül a legtöbb asztmás kórházba. Először jön a nátha, majd az egyre intenzívebb köhögés, majd az asztmarohamok jelentkezhetnek, és a szervezetben mindenhol gyulladások alakulhatnak ki.

#megfázás
2014.12.02.

Betegen egyedüllétre vágyunk, de magányra nem

A megfázás és az influenza minden évben milliók ünnepi hangulatát keseríti meg. Ezek a betegségek nem csak testünkre, de lelkünkre is hatással vannak, és rosszkedvünk rányomja a bélyegét közösségi életünkre is. Mennyiben befolyásolják viselkedésünket ezek a változások? A legfrissebb felmérések erre a kérdésre kerestek válaszokat.

#só
2014.08.28.

Sózzunk bátran!

A napi étkezések során rendszeresen, túlzott mennyiségben fogyasztva károsíthatja egészségünket. Belélegezve viszont a náthás, allergiás panaszok kiváló ellenszere lehet. Hogyan használjuk a sót a légúti betegségek kezelésében?

#parlagfű
2014.07.29.

Előzd meg a szénanátha szövődményeit!

A pollenszezonban jelentkező tüsszögéssel, orrfolyással és köhögéssel járó panaszokat hajlamosak vagyunk fél vállról venni. A házi patikából beszerzett, recept nélküli kapható szerekkel átvészelt allergiás időszak azonban hosszú távon kellemetlen szövődményeket is okozhat.

#immunrendszer
2014.04.30.

Gyakori fertőzések: immunhiányos betegség okozhatja

Immunhiányos betegség esetén az immunrendszer egy része nem látja el tökéletesen feladatát. Ha a hiányzó működés, vagy a nem megfelelő funkció oka öröklött - a születéskor már meglevő - elsődleges, vagy veleszületett immunhiányról beszélünk. A tünetek már csecsemőkorban jelentkezhetnek, de olyan is előfordul, hogy akár évtizedekig lappanganak.

#asztma
2014.04.11.

A krónikus hörghurut a COPD tünete is lehet

Megfázás, vagy influenza szövődményeként is jelentkezhet az elhúzódó köhögéssel járó hörghurut. Ha a betegség tünetei évente visszatérően, átlagosan három hónapon át jelentkeznek, a tüneti kezelés mellett javasolt a háttérben álló okokat is felderíteni.

#asztma
2014.03.08.

Az alvás, sportolás közben fellépő asztma

Az élet számos területén okozhat problémákat az asztma, ilyen például az alvás, a sport és a szénanátha. Mikor és milyen panaszokat tapasztalhatunk asztma esetén?

#influenza
2014.03.02.

Orvosold a megfázás tüneteit otthon!

10 étel és ital, amit érdemes fogyasztani, ha náthás vagy. A jól bevált húslevesen és forró teán kívül van számodra egy-két fincsi és hatékony meglepetés tippünk!

#allergia
2013.07.02.

Allergia vagy nátha?

A légkondicionáló berendezések, hűtött üdítők, vagy a jelenleg is jellemző változékony időjárás miatt nyáron is könnyen megfázhatunk. A klasszikus náthás panaszok könnyen összetéveszthetők az ebben az időszakban gyakori allergiás tünetekkel. Szakértőnk segítségével a kettő közti hasonlóságokat és különbségeket vesszük sorra.

#tömegkölekedés
2013.06.10.

Ha buszon utazol, kisebb eséllyel kapod el az influenzát

Az uralkodó nézettel ellentétben a tömegközlekedés nem melegágya a fertőző betegségek terjedésének, sőt: használói kisebb arányban betegednek meg influenzától, mint például az autóval közlekedők.

#influenza
2013.02.13.

Interneten is terjed az influenza

Arról, hogy merre és milyen gyorsan terjed az influenza, nem csak a hivatalos közleményekből tájékozódhatunk. Az is jól jelzi, hogy egy adott napon hányan keresnek rá az interneten az influenza kulcsszóra. A KamaszPanaszon is érzékelhető, hogy Magyarországon terjed a járvány.

#allergia
2013.02.07.

Allergia a légfrissítőktől és az illatgyertyáktól

A fűszeres gyertyák, füstölők és az illatos légfrissítők sokak számára a hangulatteremtés eszközei. Mások viszont allergiás tüneteket produkálnak ezektől a levegőben terjengő illatanyagoktól. Az orruk eldugul, viszket, és folyton tüsszögnek, esetleg asztmás rohamuk is lehet.