/ BETEGSÉGEK / depresszió

BETEGSÉGEK depresszió kategória (77)

Az ételek és a helyes táplálkozás gyakran megjelennek ezen az oldalon, és most néhány nem túl kellemes evészavarról szeretnénk tudósítani. Reméljük neked sikerül elkerülnöd mindegyiket.
2012-04-08

- hirdetések -

A vényköteles gyógyszerek túladagolásának újabb áldozata Whitney Houston, amerikai énekesnő.
2012-02-17
Ha rendszeres fogmosás mellett is kellemetlen szájszagod van, fordulj orvoshoz, mert a panaszod hátterében komoly egészségügyi probléma is állhat.
2012-02-09
19 éves lány vagyok, és elkezdtem hallucinálni a 6 éves énemről. Arra tudom visszavezetni, hogy a terápia egyik alkalmával, amikor relaxáltam a terapeutámmal, egy rétet kellett elképzelnem a 6 éves énemmel. (Szorongás és pánikroham miatt jártam terápiára.)
2012-01-03
Mikor Chandan Baria alhasi fájdalmakkal került a sebészetre, még az orvosok sem sejtették, hogy hamarosan egy több, mint 1 kg-os, 50 cm-es hajcsomót fognak kioperálni belőle. A 13 éves lány trichotillomániában szenved, mely lényege, hogy a beteg leküzdhetetlen kényszert érez arra, hogy a hajszálait kihúzza, majd megegye.
2011-10-23
Egy nemrégiben napvilágot látott tanulmány szerint a zenehallgatás vagy a zeneterápia segít enyhíteni a rákos betegek szorongását. A zenehallgatásnak, zeneszerzésnek, éneklésnek köztudottan pozitív hatásai vannak az egészséges emberre is. A zene fájdalomcsillapító, hangulatjavító hatása pedig már régóta közismert.
2011-09-29
A köznapi életben bár ritkán fordul elő ez a szó, a fiatalok körében azonban egyre inkább elterjedni látszik. Sajnos rengeteg félreértelmezése kering a köztudatban, ezért most szeretnénk ennek a végére járni. Na de mit is jelent az, hogy homofóbia?
2011-09-21
A magatartási zavar egy viselkedési és érzelmi torzulás, ami főként kisgyermekeknél jellemző, de tinédzsereknél is előfordul. Az ilyen fiatal gyakran erőszakos, agresszíven és romboló szándékkal viszonyul társaihoz, valamint nem tud alkalmazkodni, szót fogadni.
2011-06-19
Egy új, holland kutatás szerint minden 900. tininek van krónikus fáradtság szindrómája, ami igen ritka, de annál súlyosabb.
2011-05-23
Ki szállna vitába azzal a ténnyel, hogy az állatok pozitív hatással vannak közérzetünkre? Az alternatív gyógyászati kutatások eredményeire alapozva egyre több ember számára körvonalazódik, hogy az állatok igen nagy hatással vannak az egyén közérzetére, különösen, ha a beteg depresszióban szenved.
2011-05-01
Habár lejártak a depresszió elleni kezeléseid, mégis ezt a cikket olvasod. Ez azt jelenti, hogy újra fontolóra vetted a depresszió elleni küzdelmet, és ez jó dolog.
2011-04-16
Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei. A bipoláris zavar egy mentális betegség, melyben a tünetek a hangulatingadozással változnak mániás és depresszív fázis között, a betegek hol súlyos mélypontokat, hol feldobottságot élnek át.
2011-04-11
Néhány diák nyugtatóktól lett rosszul az iskolában - sajnos egyre gyakrabban fordul elő a híradásokban a kisgyerekek begyógyszerezéséről szóló eset. A WEBBeteg, egy konkrét pécsi történet okán kérdezte Dr. Ács Gábor oxyológust a gyógyszerek veszélyeiről.
2011-02-12
A pubertás idején előfordulhat emlőduzzanat a fiúknál is, de felnőtt férfiaknál is tapasztalható. A jelenség okai nem ismertek, a legújabb vélekedések szerint a hormonháztartás egyensúlyának felbomlása okozhatja.
2010-09-24
Azok a fiatalok, akik túl sok időt töltenek az internet előtt, hajlamosabbak a depresszióra - egy ausztrál kutatás szerint.
2010-09-15
<<  1 ... 2 3 4 5 6  >>