Betegségek, depresszió

#Betegségek #depresszió

54 db cikk a témában

#facebook
2010.07.29.

Facebookos ismerkedés okozta halálát

Facebookon behálózta, majd elcsalta a lányt kirándulni egy 19 éves szlovákiai fiú. A 22 éves áldozat holttestét másnap találták meg, Nitrica határában - elásva.

#MP3
2010.07.14.

Mit csinál az MP3 lejátszód a hallásoddal?

Ha úgy gondolod, hogy a hangos zene hallgatása semmilyen károsodással nem jár, akkor tévedsz. Ha azt hiszed, hogy bírod még a strapát és bírni is fogod addig, amíg nem gondolod úgy, hogy az olvasás csendesebb nyugodtabb elfoglaltság, akkor is tévedsz. Sajnos a hallási problémák a mai modern lejátszók miatt sokkal hamarabb is jelentkezhetnek, mint a nyugdíjas kor.

#internet-függők
2010.05.30.

Az internetfüggők körében gyakoribb a depresszió

A Leeds-i Egyetem kutatói állításuk szerint egyértelmű bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy egyre több az olyan számítógép-használó, akik körében kényszeres jelleget öltött az internetezés: az átlagos függő a való életben minimalizálja a társas érintkezések számát, és sokkal inkább a virtuális térben – chatszobákban és online-közösségekben – éli életét. A brit kutatók hangsúlyozzák, hogy a világhálón való szörfölés teljes függőséghez is vezethet, s ez a mentális egészségi állapotot is negatívan befolyásolja.

#depresszió
2010.05.04.

Depressziós az öcsém...

Tizenhárom éves öcsém gyógyszereket szed depresszió és figyelemhiányosság (ADD) ellen. Nekem úgy rémlik, mielőtt elkezdte szedni őket, sose volt depressziós.

#Trichotillománia
2010.04.24.

A hajtépés mániájáról

A trichotillomániás emberek saját testszőrzetüket tépik ki, tépkedik a hajukat, szemöldöküket, szempilláikat, szeméremszőrzetüket. A kitépdesett maroknyi haj, szempilla helyét éktelenkedő kopasz folt hirdeti. A hajszálaikat egyenként tépkedők sokszor játszadoznak a kitépett szálakkal, sőt a problémával küszködők fele szájába veszi és lenyeli a kihuzigált hajat.

#evészavar
2010.03.03.

Hánytatás, éjszakai evés - Táplálkozási zavarok

Az ételek és a helyes táplálkozás gyakran megjelennek ezen az oldalon, és most néhány nem túl kellemes evészavarról szeretnénk tudóstani. Reméljük neked sikerül elkerülnöd mindegyiket.

#gyógyszermérgezés
2010.02.10.

Öngyilkosság gyógyszerrel - A tinik segélykérése

A kamaszok közül sajnos nagyon sokan öngyilkossági kísérlettel próbálják felhívni magukra a környezet figyelmét. Ezek közül a gyógyszerrel elkövetett mérgezés a leggyakoribb. Mik a tünetek és hogyan segíthetsz?

#amnézia
2009.08.28.

Tipikus mozi-betegség? Amnéziások a filmvásznakon

Az alábbi 10 filmben egy közös biztosan van – szereplőik között találhatunk egy amnéziás beteget. Nézd meg, legyen a film régi vagy új, ez a betegség ott van. Talán már klasszikus lett?