/ BETEGSÉGEK / depresszió

BETEGSÉGEK depresszió kategória (77)

A szerotoninnal (úgynevezett örömhormon) kapcsolatos ismereteink hiányosak, sokszor ellentmondóak. A szerotonin hiányát számos betegséggel hozzák összefüggésbe, így például a migrénnel, depresszióval, idegi-, étkezési- és szexuális zavarokkal, vagy akár a premenstruációs szindrómával is. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az összefüggésekre hívta fel a figyelmet.
2013-12-19

- hirdetések -

A pajzsmirigy bár egy parányi szerv, ennek ellenére szinte az egész szervezet működésére hatással van. Túlműködése – akárcsak alulműködése – számtalan problémát okozhat, és a legújabb tanulmányok szerint a bipoláris depresszióval és a szorongással is összefüggésbe hozható. Az összefüggésről Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt.
2013-12-10
A depressziónak számos tünete van, mint például a rossz hangulat, amit sokan azonosítanak is vele. Önértékelési problémákkal is szembe kell néznie a depressziós embereknek, akik a múltban történt cselekedetek miatt bűntudatot érezhetnek.
2013-09-09
Az iskolában, a sportpályán, otthon - mindennap helyt kell állnod, ám ez nehezen megy, ha folyton fáradt vagy, és olyan álmos, hogy legszívesebben a nap bármely pillanatában bebújnál az ágyba. Mitől lehet az ember fáradt és álmos? Mit lehet ellene tenni?
2013-06-13
A néhány pozitív példa ellenére a legtöbben az alapszintű újraélesztést sem tudnák alkalmazni éles helyzetben, fogalmuk sincs arról, mit kell tenni, ha ájult vagy erősen vérző embert találnak az utcán. Mi ennek az oka?
2013-05-29
Újabb mozi- és szuperhős szenved pszichés problémától. A Vasember nem tud aludni, rémálmok gyötrik, és képtelen a vele történtekről beszélni. Magánélete romokban, és csak arra tud gondolni, hogy hogyan védje meg szeretteit. A mindennapokban is pánik jellegű tünetek gyötrik. Ez a PTSD tünetei. Mi az a PTSD?
2013-05-15
Bár a szorongást rengeteg dolog okozhatja, mint például genetika, betegségek, trauma, gyógyszerek, egy kutatás kimutatta, hogy az ok, amiért a legtöbb tinédzser szenved a szorongásos betegségek, az életmódjukhoz köthető.
2013-03-19
Ügyetlenkedő, sete-suta mozdulatok? Jobb és bal irány rendszeres tévesztése? Tájékozódási zavar? Gyakori kisebb-nagyobb sérülések, balesetek? Az értelem zavarára semmi sem utal? A nem mindennapi furcsaságokat a diszpraxia okozhatja.
2013-01-11
A vámpírtörténetek hátterében egy valós betegség áll, mely fényérzékenységgel és hosszú szemfogakkal jár, valamint friss vér itatásával próbáltak gyógyítani.
2012-11-27
Korábban - hasonlóan az anorexiához - ezt sem tekintették igazi betegségnek. Jellemhibának, esetleg gyengeségnek gondolták. Ma már köztudott, hogy a depresszió valóban betegség, sokkal több mint egy kis levertség vagy panaszkodás.
2012-11-13
Létezik egy program, amely képes felismerni és követni a Twitter-üzeneteinkben olvasható egészségünkre és betegségünkre vonatkozó bejegyzéseket, és a problémánknak megfelelő kezelést tud ajánlani.
2012-11-02
Állandóan fáradt vagy? Újra lehet energiád, ha felfedezed a fáradtságod okát, majd megtanulod, hogy hogyan is kezelheted a helyzetet.
2012-10-28
A metilalkohol fontos tulajdonsága, hogy a tápcsatornán kívül a bőrről és a légutakból is felszívódik, azaz a metanol lenyelésén kívül a bőrre cseppenése és párolgó gőzének belélegzése is súlyos egészségkárosodást okoz!
2012-09-20
Mint a legtöbb kamasz, valószínűleg Te is sokat éjszakázol, és kevesebbet alszol, mint amennyi a szüleid szerint kívánatos lenne. Vajon hogyan hat az alváshiány az immunrendszeredre? Betegíthet?
2012-07-17
Egy testi és lelki értelemben is egészségesebb Magyarország megteremtését elősegítő programnak nevezte Balog Zoltán, az emberi erőforrások új minisztere az Eduvital programot.
2012-05-17
<<  1 2 3 4 5 6  >>