Betegségek, daganat

#Betegségek #daganat

91 db cikk a témában

#betegség
2014.05.06.

Antihisztaminnal a rák ellen?

Az allergia kezelésében használt készítmények nem csak az allergiás tünetek csillapítására lehetnek alkalmasak. A Journal of Leukocita Biology folyóiratban közölt vizsgálat szerint az antihisztaminok a daganatos sejtek növekedését is képesek lehetnek megállítani.

#méh
2013.12.11.

Minden, amit a méhnyakrákról tudni kell

Méhnyakrákról akkor beszélünk, amikor a méhnyakon beteg, kórosan osztódó sejtek találhatók. A méhnyak a méh alsó részén található, ez köti össze a méhet a hüvellyel. A méhnyakrák korai stádiumban sikeresen kezelhető. Rendszerint már nagyon korai szakaszban is kimutatja az úgynevezett Pap-teszt.

#betegség
2013.12.09.

Rákkezelés és bőrproblémák

A száraz bőr és a töredező köröm igen gyakori rákkezelés esetén. A jó hír az, hogy nem tart örökké, és kezelésük is egyszerű.

#mell
2012.12.20.

Előzd meg a mellrákot!

Védd a melleidet! Szeresd őket, és vigyázz rájuk! De ne csak úgy, hogy szexi fehérneműbe gyömöszölöd őket. A legújabb kutatások kimutatták, hogy bizonyos óvintézkedések csökkentik a mellrák kockázatát.

#prosztatarák
2012.12.07.

Prosztatarák és táplálkozás

Fontos először is a prosztata-megnagyobbodás és a prosztatarák fogalmát tisztázni, ugyanis sokan nincsenek tisztában a két kórállapot különbségeivel.

#pcos
2012.11.11.

PCOS és táplálkozás

Sajnos PCOS-em van, ezért hullik a hajam. Kifejezetten vékony vagyok, csak 44 kg és 165 cm. A diéta érdekelne, hogy mi az, amit egyáltalán nem szabad enni, és mi az, amiből csak keveset.

#nap
2012.10.24.

Szolárium és melanóma: a fiatal nők a legnagyobb veszélyben

Eltervezted, hogy egy szoláriumban fogod megszerezni az áhítatott bronzos bőrt a bálra vagy ballagásra? Fiatalabbak esetében fontolóra kellene venni a döntést. A bőrrákos esetek száma folyamatosan nő, leginkább a fiatal felnőttek körében, és a szoláriumok jelentik az egyik legnagyobb rizikófaktort.

#leukémia
2012.10.20.

Leukémia kamaszkorban

Nem kétséges, hogy a tizenévesek és a gyerekek körében egyre gyakoribb a vérrák kialakulásának veszélye, olyan mértékben, hogy ebben a korcsoportban a rákos megbetegedések közül a leukémia vezeti a listát. A leukémia mellett a lymphoma (a nyiroksejtek rákos daganata) is igen gyakori.

#szájüregi rák
2012.10.16.

A szájüregi rák és tünetei

Az ajkak, az orcák, a fogíny, a szájpad, a nyelv, a mandulák és a gégefő együttesen alkotják a szájüreget. A szájüregben kialakuló rosszindulatú daganatot szájüregi ráknak nevezzük. A legtöbb rák úgynevezett laphámsejtes rák, ami azt jelenti, hogy a felületi rétegen alakul ki, és elterjed, ha kezeletlen marad.

#limfóma
2012.09.15.

Mit kell tudni a limfómáról?

A nyirokrendszer sejtjei, a limfociták (immunsejtek) minden szervünkben (pl. lép, csontvelő, tüdő, gyomor, máj, bélrendszer vagy néha az agy) megtalálhatóak, így nem csoda, hogy a tünetek is igen szerteágazóak lehetnek. A limfóma egyes altípusai leginkább a fiatal felnőtteket érintik, míg mások az idős korra jellemzőek. Ma van a Limfóma Világnap.

#antioxidáns
2012.06.25.

Mindent az antioxidánsokról!

Lehet, kevesen tudják, de az oxidálás folyamata rengeteg betegséget okozhat. Ilyen például, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, vagy a kardiovaszkuláris (szív és érrendszeri) betegségek. Az agyunk különösen sebezhető pont ilyen szempontból. Az antioxidánsok azonban segíthetnek megóvni a testet azoktól a sejtektől, amelyek rákot és egyéb oxidációval járó betegségeket okozhatnak.

#melanoma
2012.06.19.

Létezik biztonságos barnulás? Még nem.

Szakértők szerint a 25 és 29 év közötti fiatalok körében előforduló leggyakoribb rákfajta a melanoma, a 15-19 évesek között pedig a második leggyakrabban előforduló ráktípus.