Betegségek, daganat

#Betegségek #daganat

91 db cikk a témában

#HPV
2016.04.12.

Egyre többen halnak meg HPV okozta daganatos megbetegedések miatt

Csaknem 20%-kal nőtt a magyar nők körében a humán papillómavírus (HPV) okozta rákos megbetegedések száma, és 8%-kal több halálos áldozatot szed évente a fertőzés, mint korábban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

#csonttumorok
2016.03.23.

A csontok, porcok, ízületek daganatai

A csonttumorok jellemzően inkább gyermek- és fiatal felnőttkorban fordulnak elő. Az egyetlen gyógyulást hozó kezelési módja a sebészi beavatkozás, amely gyakran végtag-amputációval is végződhet. Éppen ezért fontos a betegség korai stádiumában történő felismerése.

#bőrrák
2016.02.12.

Milyen betegséggel küzd az X-men sztárja?

Egy példa arra, hogy mi történik, ha nem használsz naptejet - ezzel a figyelemfelkeltő mondattal töltött fel magáról képet Hugh Jackman a legnépszerűbb közösségi oldalra. A bekötött orrú színész a naptej használatára és a szűrővizsgálatok fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet.

#rák
2016.02.04.

Rákellenes Világnap: minden, amit nem mertél megkérdezni a rákról

Ma, február 4-én van a Rákellenes Világnap. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a rákos megbetegedések esetén az, hogy időben felismerjük a tüneteket, így növelve a sikeres kezelés esélyeit. Cikkünkben összefoglaljuk, mit kell tudnod a rákról.

#rák
2015.11.29.

Megelőzhető a rákos megbetegedés?

Nincs biztos módja a betegség megelőzésének, de szakértők szerint a rákos megbetegedések 40%-a kivédhető, ha odafigyelsz az egészséges életmódra és táplálkozásra, illetve a testi-lelki egészségedre.

Daganatos betegségek és a hajhullás
#rák
2015.11.17.

Daganatos betegségek és a hajhullás

Egy rákos megbetegedés diagnózisa óriási teher. Nem tudod mi vár rád pontosan, ám az biztos, hogy az előtted álló időszak egyik pillanatát sem szeretnéd átélni, jobb lenne lapozni egy nagyot és túllendülni minden nehézségen. A kezelések, a fájdalmak mellett pedig meg kell küzdened azzal a teherrel is, hogy a külsőd drasztikusan átalakul. Mire számíthatsz?

#bőr
2015.11.16.

A bőr emlékszik: miből lesz a daganat?

Bőrünk a káros hatásokra emlékszik, vagyis egyetlen napfényben eltöltött perc sem telik el úgy, hogy azt ne raktározná el legnagyobb kiterjedésű szervünk, a bőrünk. Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász szakorvos a rizikófaktorokról és rendszeres szűrésekről beszélt.

#daganat
2015.10.28.

Egyes daganatok jelei és tünetei

A rák általános tünetei mellett létezik számos olyan egyéb jel, amely csak bizonyos daganattípusokra jellemző. Valamennyi itt felsorolt tünetnek lehet a rákon kívül más oka is, de, ha felfedezed őket magadon, fordulj mihamarabb orvoshoz!

#pajzsmirigy
2015.08.10.

A pajzsmirigydaganat 5 rizikófaktora

Az elmúlt években növekedett a pajzsmirigydaganatos betegek száma, bár valószínűleg csak az egyre pontosabb diagnózisok miatt. Dr. Szabó Andrea, ultrahang specialista a felismerés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

#rák
2015.08.08.

Kemoterápia: fontos a megfelelő étel és tápanyag

A kemoterápia nehéz időszak egy rákos beteg életében. A megfelelő étel- és italválasztással azonban javulhat a közérzeted, továbbá elősegíted a szervezeted mielőbbi regenerálódását. A kemoterápia mellékhatásaival szemben is hatékonyak lehetnek a jól megválasztott táplálékok.

#rák
2015.08.05.

Hogyan kezelik a rákos megbetegedéseket?

A daganatok sajnos egyre gyakoribb jelenségnek számítanak, amellyel talán már te magad is szembesültél a szűkebb vagy tágabb környezetedben. Cikkünkben a rákos betegségek kezelési módjairól, valamint azok mellékhatásairól írunk.

#betegség
2015.08.03.

3 daganattípus, amely öröklődhet

Az életmódon kívül a genetika is döntően befolyásolja bizonyos daganatfajták kialakulását. Mivel az utóbbit nem tudjuk befolyásolni, dr. Szűcs László, urológus a rendszeres szűrésekre hívta fel a figyelmet.

#melanoma
2015.06.04.

Téged is fenyegethet a melanoma!

A melanoma rosszindulatú daganattípus. Kialakulhat a bőrfelszínen vagy a nyálkahártyákon is, igen ritka esetekben a szemben. A melanoma leggyakrabban anyajegyből fejlődik ki, kialakulására hajlamosabb, akinek világos, leégésre hajlamos bőre, nagyszámú veleszületett anyajegye van és rendszeres UV sugárzásnak van kitéve. Az intenzív napozás, szoláriumozás, a fiatalkorban elszenvedett napégések különösen megnövelik a betegség rizikóját.

#kemoterápia
2015.01.23.

Étkezés a kemoterápia alatt

Kemoterápiás kezelés alatt sokszor nem kívánja az ennivalót az ember, de néhány jó minőségű, tápanyagdús étel bevitelével csodákat tehetünk.