Betegségek, allergia

#Betegségek #allergia

124 db cikk a témában

#allergia
2013.02.07.

Allergia a légfrissítőktől és az illatgyertyáktól

A fűszeres gyertyák, füstölők és az illatos légfrissítők sokak számára a hangulatteremtés eszközei. Mások viszont allergiás tüneteket produkálnak ezektől a levegőben terjengő illatanyagoktól. Az orruk eldugul, viszket, és folyton tüsszögnek, esetleg asztmás rohamuk is lehet.

#mobil
2013.01.01.

A mobiltelefon bőrkiütéseket okozhat

Azon mobilozók, akiknek készüléke nikkelt tartalmaz, csúnya kiütésekkel számolhatnak, ha intenzíven használják azt - áll egy új kutatási anyagban. A szakértők a jelenséget mobiltelefon dermatitis-nek nevezték el.

#munka
2012.08.14.

A piszkos munkák szezonális allergiához vezethetnek

Életünkben vannak olyan munkák és helyzetek, amikor, ha időszakosan is, de tapasztaljuk a pollenek kellemetlen hatásait. Az alábbi tippjeink segítségével csökkentheted az allergének okozta irritációt.

#ételallergia
2012.06.17.

Az ételallergia tünetei az életkorral változnak

Az ételallergiások legnagyobb számban a csecsemők és kisgyerekek közül kerülnek ki. Sok esetben mire óvodába kerülnek, elmúlnak a panaszaik. Ha mégsem így történne, az egyes életszakaszokban más-más tünetek jelentkezhetnek.

#hipoallergén
2012.05.22.

Még több hipoallergén kutya és macska

Az egyetlen, bizonyítottan nem allergén háziállatok a pikkelyes bőrűek, a gyíkok és kígyók. Ha allergiás vagy, de makacsul ragaszkodsz egy szőrös háziállathoz, itt van néhány olyan kutya és macskafajta, amelyeket úgy tartanak számon, – igaz nem bizonyítottan – hogy jó választás lehet az allergiás emberek számára is.

#hipoallergén
2012.05.18.

Allergiásoknak: 15 hipoallergén kutya és macska

Ha szereted az állatokat, de utálod az allergiát, csábító lehet egy köztudottan elég drága hipoallergén háziállat vásárlása. De ne ilyen gyorsan! Tanulmányok állítják, hogy a hipoallergén macskák és kutyák éppen annyi tünetet okozhatnak, mint az általános társaik. Ez azért van, mert nem csak a szőr, de a bőr és a nyál fehérjéi is válthatnak ki allergiás tüneteket.

#darázscsípés
2012.05.06.

Darázscsípés: adrenalin kell allergia esetén

Mit érdemes tenni, ha a kirándulás örömét rovarcsípés, esetleg többszörös darázscsípés rontja el, és milyen veszélyekkel járhat a rovarméreg allergia? Allergológus szakemberek ismertetése szerint a rovarméreg-allergia ellen adrenalin beadása szükséges.

#allergia
2012.04.04.

Allergia elleni tippek

Igen, a tavasz (hapci!) már itt van. Míg az újjászületés korszaka annyi sok szépséget hoz, madárfiókákat, nyuszikat, éledező természetet, több millió allergiától szenvedőnek szipogást, tüsszögést és zihálást jelent. Segítünk, hogy könnyebben átvészeld. Tudtad például, hogy készíthetsz allergiás tünetek elleni levest?

#allergia
2012.04.01.

Allergia és asztma: hatással vannak egymásra?

Egyes allergiák asztmát okoznak? Vajon tényleg igaz ez az állítás? A válasz erre a kérdésre nem egyértelmű. Ugyanis azok az emberek, akik allergiások egyes dolgokra, sokkal könnyebben lehetnek asztmások.

#allergia
2012.03.29.

A méz tényleg megakadályozza az allergiát?

Egyesek azt vallják, egy kanál méz hatására elmúlik a tüsszögés és a szipogás. De vajon mit mondanak a szakértők, segít-e a méhecskék kincse az allergián?

#vámpír
2011.11.16.

Valódi vámpírok? Emberek, akik allergiások a napra

Először is, tisztázzunk néhány régi szóbeszédet! A napallergiás emberek nem éjszakában bolyongó nyugtalan teremtmények. Nem élőhalottak, habár néha érezhetik magukat annak egy napfényes bikinifesztivál végignézése után.