szolárium

2011.05.22.
Kedves Szakértő!
18éves vagyok,már egy ideje pattanásokkal küszködöm, kb 1,5 éve hagytam abba a Roaccután szedését. azóta helyenként visszajönnek a pattanások.T-vonalban zsiros a bőröm. Esetleg tudna adni valami tanácsot adni ezzel kapcsolatban? Drogériákban található arctiszitók megbizhatóak? Pl.Garnier?
A pattanások után maradtak hegek, leginkább a homlokomon, de ami zavaróbb azok a lilás-barnás-pirosas foltok amik szintén a kis nyavajások után maradtak.. erre tudna vmi tanácsot adni? valami hatásos termékre lenne leginkább szükségem amivel elmúlik.. v a lehető legjobban elhalványitja.
Ezzel kapcsolatban még az a kérdésem h szabad -e ezekkel a foltokkal együtt szoliznom, felerősiti őket?
és ha esetleg csakazokra a helyekre fényvédőt teszek közbe?
előre is köszönöm a válaszát! :)
további szép napot

Szakértőnk válasza a szolárium kérdésre

Kedves Levélíró!

A dorgériákban kapható készítmények is jók. Hogy kinek melyik márka jön be igazán, az persze változó, de a nagyobb márkákban azért szerintem nem lehet csalódni.

A hegek elhalványodásához időre van szükség. Ebben segíthetnek különböző készítmények pl. Contractubex gél, Dermatix. Ha nem kielégítő a hatás, akkor azt javaslom, hogy keress fel bőrgyógyászt. Ún. mikrodermabrázióval szép eredményeket lehet elérni.

A kúraszerű szoláriumozás segíthet, de nem szabad túlzásokba esni. (Hosszabb távon alkalmazott szolárium a pattanások képződésének irányába hat.) A hegeket érdemes fényvédővel védeni, mert egyébként pigmentálódhatnak (barnán elszíneződhetnek).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor