haj

2010.11.25.
Tisztelt szakértő!
a hajammal lenne 2 problémám
1.:kb. 3-5 naponta mosom a hajam. elég gyorsan zsírosodik és mostmár elkezdett korpásodni is. a teteje zsíros, viszont a legvége elöl( "babahaj" ) nagyon szállós. nincsenek eltöredezve a hajszálaim, de mégis száll. mit lehet tenni ebben az esetben? (használok szálkásodás elleni hajápolót)
2.:fokozatosan téppett a hajam, elöl rövidebb, hátul már egész hosszú, de szeretnék szép hosszút, mint régen volt, legalább a hátam közepéig érőt. már régóta növesztem, de elég lassan nő. nincs valami módszer, amivel gyorsabban nőhetne a hajam?
Köszönöm!
üdv.

Szakértőnk válasza a haj kérdésre

Kedves Levélíró!

Nagyon jól teszed, hogy nem mosod túlságosan gyakran a hajad, ez ugyanis tovább fokozza a zsírosodást. Arra sem árt odafigyelni, hogy a sampon ne jusson töményen a fejbőrödre és ne mosd a hajad túlságosan forró vízzel, illetve ne szárítsd túlságosan forró levegővel. Érdemes lenne kipróbálnod a Detergens sulfuratum nevű késztítményt (ha a háziorvos felírja vényre, akkor nagyon olcsó), ez csökkenti a korpásodást és a zsírosodást is.

A szálló haj ellen hatásos lehet, ha kimosást nem igénylő hajbalzsamot használsz, vagy ha a kész frizurán oszlatsz el egy kis hajfénykrémet.

A haj növekedését nem nagyon lehet befolyásolni, esetleg használhatnak a különböző, haj-és körömregeneráló vitaminkészítmények (pl. Revalid).

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor