Szőrtelenítés

2010.08.18.
Kedves szakértő!
Szerettem volna hosszabb időre (ahogy elmondják akár 4 hétre is) megszabadulni a zavaró szőrszálaktól a hónaljamon. Így aztán elmentem kozmetikushoz, aki legyantázta. Viszont másnapra ugyanúgy ott voltak a kis szőrszálak... Nem értem, akkor hol marad az a bizonyos hetekig tartó simaság? Esetleg lehetett ez azért, mert előtte pár nappal szőrtelenítettem ott (epilátorral)?
Kipróbáltam már mindent. A legjobban az epilátorban bíztam, de a hónaljamon valamiért az sem nyújtott tökéletes eredményt (pedig kimondottan jó minőségű az epilátorom),
pont úgy mint most a gyantázás. Bár amióta használom, ritkultak a szőrszálak, de van néhány, ami másnapra így is visszanő. Nem vagyok elég alapos, vagy miért van ez? Szeretném ha már nem kellene ennyit bajlódnom ezzel. (Viszont a végleges szőrtelenítés több okból kizárva.) Ön mit mond erre?
Egy 17 éves lány.

Szakértőnk válasza a Szőrtelenítés kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem az lehet a baj, hogy gyantázás előtt néhány nappal epiláltál. Így aztán voltak olyan szőrszálak, amik a gyantázás idejére nem nőttek ki, utána viszont igen. Érdemes lenne megvárnod, míg minden szál kinő (addig esetleg borotválhatnád a hónaljad), és akkor egyben legyantáztatni. Így remélhetőleg tartósabb lesz az eredmény.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor