szépségápolás

2015.03.01.
Kedves Szakértő!
Néhány szépségápolással kapcsolatos kérdésem lenne:
1.Mit csináljak hogy a hajam egészségesebb,fényesebb,selymesebb legyen?Korpás hajra mit tetszik ajánlani?
2.A bőröm nagyon zsíros.Mit tegyek hogy puhább legyen?
3.Az egész orrom tele van mitiszerrel,hogy tüntessem el?
4.Hogyn tudnám házilag kifehéríteni a fogam?
Előre is köszönöm a válaszokat

Szakértőnk válasza a szépségápolás kérdésre

Kedves Kérdező!

1.A haj sűrűsége, erőssége nagyrészt genetikailag meghatározott adottság. A megfelelő, kiegyensúlyozott táplákozással és a hajtípusnak megfelelő hajápoló készítmények alkalmazásával, és a lehetséges károsító hatások minimálisra csökkentésével (pl. festés, dauer, gyakori hőhatású hajformázás) lehet legegyszerűbben a legegészségesebb, legtermészetesebb hatást elérni. Korpás hajra számos sampon kapható a drogériákban, patikákban, érdemes többet kipróbálni, és amelyik beválik azt használni. Ha egyik sem eredményes igazán, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

2. A bőrápolás fontos része a reggei és esti bőrtisztítás zsíros bőrre való tonikkal, arclemosóval, majd ezt követő nappali és éjszakai hidratálóval. Ha pattanások is vannak, érdemes olyat választani, ami nem tömíti el a pórusokat és gyulladáscsökkentő hatóanyaga is van. Mindenkinek más-más termék válhat be, érdemes kozmetikus vagy bőrgyógyász tanácsát kikérni, bizonyos termékeknek van kis kiszerelésú próba csomagjai,termékmintái, így nem kerül olyan sokba, és hamar kiderül, hogy hatékony-e.

3. Ha sok a mitesszer, az eltávolításukat bízza kozmetikusra. Ha néhány van, arctisztítás, bőrradírozás után kamillás gőzölést követően papírzsepivel óvatosan kinyomhatók. Léteznek miteszerreltávolító tapaszok is, drogériákban kaphatók, ezt is kipróbálhatja.

4. Házi szereknek rövid a hatásuk és károsíthatják a fogzománcot (pl citrom, szódabikarbóna) ezt nem ajánlanám. Érdemesebb az elszíneződést megelőzni, kávé, tea, dohányzás mellőzésével, illetve speciális fogfehérítő fogkrémek használatával.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor