Borotválkozás

2014.10.01.
Kedves doktornő. Olyan problémám lenne, hogy amikor megborotválom az arcom, utána 2-3 nap múlva amikor újra kikezd nőni, borostásodok, akkor elkezd az arcom rengeteg hely kipattogzodni, ahogy nő ki a szőröm. Pedig rendszeresen mosom az arcom borotválkozás után meg mindennap is.
Másik hasonló jellegű problémám meg az lenne, hogy néhány szőrszál, nem nő ki rendesen borotválkozás után hanem elkezd befelé, inkább úgy mondanám pontosabban a bőröm alatt nőni, és így felkunkorodik a bőröm alatt. Ezzel az a legnagyobb baj, hogy legtöbbször csak a következő borotválkozás után veszem észre, vagy sokadik után amikor már ujjal érzem hogy ott bizony nem nőtt ki rendesen. Ilyenkor csipesszel meg tűvel szoktam felsérteni a bőröm, hogy kitudjam piszkálni és kihúzni a szőrszálat.
A kérdésem az lenne, hogy mit tudnék tenni ezeknek a problémáimnak a megelőzése érdekében? Mit tud tanácsolni? Köszönöm

Szakértőnk válasza a Borotválkozás kérdésre

Kedves Levélíró!

Tanácsaim a következők: nem árt az arcot "előkészíteni" borotválkozás előtt. Azt értem ez alatt, hogy pl. meleg vizes zuhanyzással megfelelően nedvesíteni a bőrt, és így a szőrtüszők is megnyílnak. Mindenképpen használj habot a borotváláshoz, és a penge legyen tiszta, megfelelelően éles. A szálak növésének irányába borotváld az arcod, ha visszafelé is lehúzod, az irritációhoz vezethet. Használj borotválás utáni ápoló balzsamot, ne arcvizet, hiszen az nagyon szárazzá teheti a bőrödet. Ha így is pirosodik az arcod, akkor muszáj csökkenteni a borotválkozás gyakoriságát.

A szőrbenövés sajnos alkati dolog is, de meg lehet próbálkozni heti 1-2 alkalommal végzett arcradírozással, hátha ezáltal könnyebben kibújnak a szálak, és nem a befelé kezdenek el nőni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor