Lehetséges volna?

2013.04.30.
Tisztelt Dr.nő!
Nekem volna egy olyan gondom h. szeretnék fogszabályzót csak a szüleim felesleges dolognak tartják és nem engedik meg, mert hogy a drót csak kikezdené állitólag a fogaimat . Már a fogorvosom is beszélt az anyukámmal de még ugy sem enyhült meg. De mielőtt még lenne fogszabályozóm megkéne csinaltatni a fogaim azon már dolgozom, mert annó a fogorvosom azt hitte négyszer is h. van tejfogam és kihúzta majd utánna rájött hogy : ,,upsz,ez nem tej fog volt hanem állando" azóta nincs 4 fogam mindenhonnan hátulról a második, csak hogy akkoriban a gyökereket benne hagyta és még a fogdarabkákat is . Már eléggé hozzá szoktam ugyhogy nem zavarnak.
Én fogszabályozót csak a felső fogaimra szeretnék és azt szeretném kérdezni hogy nem e volna elég csak a felső fogsoromnal kihuzni a gyökereket amik ott maradtak azaz 2 darab és idővel meg a többi 2-őt ami alul van. Maga szerint lehetséges lenne? Mert igy elég drágaság , mert eleve 7 fogamat már betömte köztük a eggyik lapát fogam és az eggyik szem fogam is.
Válaszát előre is köszönöm! :) Remélem tud valami jó tanácsot adni nekem evvel az egésszel kapcsolatban hogy hogyan tudnam meggyőzni az anyukámat a fogszabályozóról és a gyökerekkel kapcsolatban is.
Köszönöm ! Bianka :) 17/L

Szakértőnk válasza a Lehetséges volna? kérdésre

Kedves Bianka!

Azt tudom tanácsolni, hogy keressetek fel egy kifjezetten fogszabályozással foglalkozó szakorvost. Ha ő javasolja a szabályozó felhelyezését, akkor annak van értelme (és nyilván csak a fogazat rendbetétele után lehet feltenni és csak úgy, ahogy ő javasolja). Természetesen a fogszabályozó nem teszi tönkre a fogakat, habár megnehezítheti a fogak alapos megtisztítását. Nem tudok jobb érvet annál, mint hogy a szép, rendezett, szabályos fogazat mindenképpen megnyerő, és a szép mosoly záloga. Az tény, hogy nem olcsó beavatkozás, de esetleg felajánlhatod, hogy belepótolsz az árába (mondjuk diákmunka?).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor