Hogyan formásodhatnék?

2012.01.29.
Üdv! 16 éves lány vagyok és az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám normálisan eloszlatni magamon a fölösleget?
A helyzet az, hogy a lábam ropi, de a combom és a fenekem elég nagy, a hasamnál úszógumi van(inkább csak bőr), felette meg 4 kocka látszik(minden nap 120 felülést csinálok), a karom is vékony, de az állam alatt megjelent egy elég csúnya toka.
Hogy tudnám "kisimítani" magam?
A legjobban a toka zavar. Csinálok arctornát is, 1 hete diétázok(lemondtam a nasikról is) 1 éve, naponta több gyümölcsöt is fogyasztok, biciklizek is minden nap, de egyszerűen semmi nem használ :(
175 cm magas és 55 kiló vagyok, szóval fogalmam sincs, hogy lehet...
Mit tanácsol, mit csinálhatnék még? Egy hónapja jött rám csak úgy a toka.
Válaszát előre is köszöm!
Rebeka

Szakértőnk válasza a Hogyan formásodhatnék? kérdésre

Kedves Rebeka!

Vaskosnak egyáltalán nem vagy mondható a paramétereid alapján, szerintem erős túlzás lehet, hogy nagy a feneked Biztosan hallottál róla, hogy különböző alkatúak az emberek. A te esetedben a felesleg elsősorban a test központi részére rakódik le, ez az alma alkatra jellemző. Ezen változtatni a megfelelő területre irányuló gyakorlatokkal tudsz (a táplálkozásodra is oda kell figyelni persze, de esetedben nemigen van szó súlyfeleslegről). A felülések mellett az úszógumira hasznos lehet pl. a hullahopp karikával való gyakorlás, ez még szórakoztató is A toka ellen az arctorna a legjobb megoldás, plusz a bőröd feszesítése érdekében frissítsd fel reggel-este hideg vízzel, illetve használj hidratáló arckrémet.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor