Spermium életképessége

2011.06.17.
Beteges félelmem van. Két nővérem van és nagyon félek hogy a felelőtlen maszturbálásaim miatt teherbe eshetnek. Nem bírom már tovább, muszáj, hogy megkérdezzek valakit.
Leggyakrabban a számítógép el­őtt ülök, ruhán keresztül maszturbálok és sajnos sokszor becsorog. A spermám átjuthat a székre amin ülök? Ott meddig lehet életképes? Ha utána leült rá valaki bejuthatott a spermium a vaginájába és teherbe eshet?
Mostanában már száraz szalvétával letöröltem magam után a széket, a billentyűzetet és az egeret is, ez nem tudom segít-e valamit, de korábban ezt sem tettem.
Tegnap pedig egy sokkal rosszabb eset történt. Reggel elmentem az ágyban és konkrétan ráfolyt a lepedőmre, amin biztos átjutott a pokrócra. Ma pedig az egyik tesóm lefeküdt az ágyamra. Még élhettek a spermáim? Bejuthatott a vaginájába? Teherbe eshetett?
WCzés után a WC papírral mindig megtörlöm az ülőkét, mert félek, hogy a vizeletem rossz helyre cseppen és ha abban maradt sperma akkor teherbe eshet tőlem valaki. Ezt mellőzhetem? A WCbe sosem maszturbálok, csak a mosdóba. A mosdót is minden alkalommal megmosom mosószerrel, miután megmostam a péniszem élvezés után.
A félelmem nagyon beteges, fóbia szintű és agyilag már tényleg nem vagyok komplett, beleőrültem a rettegésbe. Nagyon rettegek attól, hogy valamelyik rokonom vagy bárki más teherbe esik tőlem. Nem feltétlenül megnyugtató választ várok, hanem tényeket, akkoris ha azok engem jobban elkeserítenek és nem egy egyszerű választ, hogy a tényezőktől függ hogy meddig életképes a spermium a szabad levegőn, mert ezt máshol is el tudom olvasni. A legjobb lenne ha konkrét számokat kapnék.
És még egy olyan kérdés, ha teherbe esett valaki ezek miatt akkor azt milyen hamar tudom észrevenni? Milyen jeleket mikor lehet megfigyelni?

Szakértőnk válasza a Spermium életképessége kérdésre

Kedves Levélíró!

A terhesség létrejöttéhez az kell, hogy sperma jusson a hüvelybe. Ez nem lehetséges sem ruhán keresztül, sem WC-ülőkéről, sem mosdókagylóról, se számítógépről. Ez teljesen biztos, úgyhogy nyugodj meg. Ilyen módon sem a testvéreidet, se mást nem fogsz teherbe ejteni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor