Lecsúszott óvszer - terhesség?

2010.09.14.
Kedves Bernadett!

Kb. másfél hete, szombaton egy barátommal ketten gruppenbe szeretkeztünk egy lánnyal.

Óvszerrel védekeztünk, de sajnos egyikőnk sem nyugodt:

- én teljesen nem görgettem fel az óvszert, de a makkot, meg utána pár cm-t még "védett", de nem görgettem tövig... nem hiszem, hogy ettől esély lenne a terhességre, mert ugyan könnyebben csúszhat le, de ettől függetlenül végig rajtam volt (a biztonság kedvéért írom csak le, mert nem ettől tartunk igazán, de hátha ez is fontos tény)

- viszont sajnos a barátomnál "jobban indult, de rosszabbul végződött". Ő teljesen felgörgette az óvszert, de menet közben leesett, és több percig anélkül folytatódott a vaginális szex, mert csak később vettük észre. Miután észrevettük, azonnal felvett egy másikat.

Egyikőnk sem élvezett el, mert hamarabb abbahagytuk. Sem a barátomnak, sem nekem az önkielégítás során nem szokott előválladék jönni.

Viszont sajnos a lánynak (15 éves) 10 napja meg kellett volna jönnie a menstruációjának, de eddig még semmi, és MÉG SOHA NEM MARADT KI NEKI évek óta. Így sajnos egyre idegesebbek vagyunk, hogy létrejött a terhesség.

Mondtuk a lánynak, hogy amint tud, vegyen be 72 órásat, de sajnos ezt nem tette meg... :S

Kéréseim a következők:

A pár perces óvszer nélküli szex miatt mennyi a valószínűsége a teherbe esésnek (előválladék miatt, de úgy, hogy önkielégítés során egyikőnk sem tapasztalta ezt)?

A nem tövig felhúzott óvszertől (a leírt módon) ugye nem eshetett teherbe?

Ha mégis terhesség lenne, hogyan lehet majd megállapítani, hogy kitől történt? Természetesen a gyereket nem szeretnénk megtartani, de nem tudom, hogy szükség van-e majd az abortusz során arra a félre, akitől a terhesség származik (ezt csak ezért kérdezem).

Ennyi idővel az aktus után már egy terhességi teszt ki tudja mutatni? És ha teherbe esett a lány, akkor mi a következő lépés?

Előre is köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Lecsúszott óvszer - terhesség? kérdésre

Kedves Levélíró!

A nem teljesen felhelyezett óvszer is rejt magában némi veszélyt, hiszen esély van rá, hogy a pereme mellett bármi (előváladék is, akkor is, ha ilyesmit nem tapasztaltatok) kifolyjon. De ez a kisebbik gond, a barátod esete inkább okot ad az aggodalomra, hiszen az előváladékben esetleg jelen levő kósza spermiumoktól létrejöhet terhesség. Figyelembe véve, hogy a lány körülbelül az aktus idejére várta a vérzését, vagyis az eset a ciklus végén történt, nagyon kicsi a terhesség esélye. Persze ettől még lehet terhes, ha a ciklus során korábban is volt olyan aktus, amikor nem védekeztek.

A terhességet a teszt kb. 2 héttel az aktus után mutatja ki. Amennyiben a teszt pozitív lenne, akkor nőgyógyászt kell felkeresni, hogy igazolja a terhességet. Az abortuszhoz erre a dokumentumra mindenképpen szükség van. A további teendőkről a nőgyógyász tud tájékoztatást adni. Ha terhességmegszakításra kerül sor, akkor nincsen szükség az apa megnevezésére, hozzájárulására vagy jelenlétére. Egyébként az apaság a gyermek megszületése után DNS vizsgálattal határozható meg.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor