fordyce foltok

2010.08.02.
Üdv!
Párszor már írtam ezzel kapcsolatban kérdést, de amikor megkaptam e-mailben a válasz miatti üzenetet, a link hibás volt és nem találtam meg a választ. Elnézést, hogy ismét felteszem...
Szóval. 15 éves fiú vagyok, és eléggé zavar a fitymám körüli sok apró kis folt, szinte szigetszerűen van elrendeződve.
Ön szerint ez okozhat bármi problémát? Olvastam, hogy nem lehet ellene mit tenni, és nem is kell... de nem hiszem, hogy sok lány értékelné ezeket a... valamiket, pláne, hogy a péniszem tövén is sok apró, pattanás-szerű folt van ( ha jól tudom, a szakneve sebaceous prominence)... nem okoz szép képet, pedig semmi gondom nincs sem a mérettel, sem az alakkal, csak épp ezek rendkívül zavaróak.
Ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy... egyáltalán önbizalmamat meg lehetne növelni, hogy ezt elfogadjam? Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a fordyce foltok kérdésre

Kedves Levélíró!

A Fordyce- foltok a péniszen, de akár a szájnyálkahártyán ill. az ajkakon is megjelenhetnek és egyáltalán nem számítanak ritka jelenségnek. Nem okoznak semmilyen problémát és nem is hinném, hogy bárkit (lányokat) zavarná a jelenlétük.

A második képlet (sebacoeus prominence) is teljesen normális, kezelést nem igényel. Nem kell piszkálni, nyomkodni őket, ennyi a lényeg. Hidd el, a lányok nem ezzel fognak foglalkozni! Amennyiben mégis mindenképpen meg akarsz tőlük szabadulni, a lehetőségekről kérdezz bőrgyógyászt.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor