Teherbe ejthettem-e?

2010.06.25.
Tisztelt doktornő!

Érdeklődnék hogy teherbe ejthettem-e a barátnőmet, még fiatalok vagyunk és nem szeretnénk gyermeket.

Első kérdésem lenne hogy ha folyamatosan szed fogamzásgátló tablettát már régóta úgy ahogy az orvos előírta és én a hüvelyébe 'álvezek' akkor abból lehet nem kívánt terhesség? (igazábólnem vagyok tisztába a fogamzásgátló tabletták hatékonyságával, kérem nyugtasson meg)

A második kérdésem pedig az lenne hogy a barátnőmmel a mai nap során -azaz pénteken- szeretkeztünk, valószínűleg az óvszert helytelenül húztam fel a péniszemre és szeretkezés közbe kiszakadt, előváladék biztos jutott a hüvelyébe, azonnal abbahagytuk az aktust.
Az szeretkezés előzményei közé tartozik hogy a barátnőm szed fogamzásgátlót, folyamatosan, ahogy kell, mi pénteken szeretkeztünk, de előtte való nap már nem szedte mert hétfőn fog menstruálni.
Ettől félek hogy ilyenkor már nem lehet hatása a fogamzásgátló tablettának és félek hogy teherbeejthettem-e, kérem segítsen!

Nagyon szépen köszönöm!

Bálint

Szakértőnk válasza a Teherbe ejthettem-e? kérdésre

Kedves Bálint!

Megnyugtatlak. Ha a barátnőd szed fogamzásgátlót, akkor az nagyon hatékonyan véd a terhesség ellen. Emellett az óvszer csak egy plusz “biztosíték”. A tabletta védelme azokra a napokra is vonatkozik, amikor nem szedi, és a verses jelentkezik.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor