Hány éves kortól termel egy fiú ondót?

2010.01.29.
Üdv 12 vagyok és nem teljesen vagyok tisztába a dolgokkal például,hogy hány éves kortól termel egy férfi ondót stb...

Szakértőnk válasza a Hány éves kortól termel egy fiú ondót? kérdésre

Kedves Levélíró!

A serdülés nem mindenkinél azonos időpontban kezdődik, vannak egyéni eltérések. Másrészt fokozatos változást, növekedést jelent. Körülbelül 11-12 éves kor környékén kezdődik a fiúk serdülése és az első éjszakai magömlés úgy 13-14 éves korban következik be.

A serdülőkor alatt a pénisz és a herék elérik felnőtt méretüket. Ez a változás azonban nem fejeződhet be addig, amíg nem vagy legalább 20, sok esetben pedig annál idősebb. A herék növekedése a pénisz növekedése előtt következik be, és a pénisz gyorsabban nő hosszába, mint széltébe. De mindkét irányba nőni fog, mindez csak idő kérdése.

Az erekció az ejakuláció előtt kezdődik. Az teljesen normális, hogy erekciónk van, de még ejakulálni nem tudunk. Ez beletelhet pár évbe. Néhány fiatalember csak késői pubertáskorában fog ejakulálni. (de ez nem azt jelenti, hogy biztonságos védekezés nélkül szexelnie!) Ezek a merevedések fiatalkorban gyakoriak, és sokszor kellemetlenek, irányíthatatlanok. De nyugi, mindez teljesen normális!

Amikor az ejakuláció megkezdődik, szinte teljesen normális, hogy este magömlés következik be! Ezt okozhatja a szexuális álom, vagy a takaró vagy a lepedő bármi más ami ingerelheti a péniszedet.

Az oldalon több cikket is találsz a serdülőkori változásokról, ezek közül íme néhány, amiből hasznos informácikhoz juthatsz:

https://www.kamaszpanasz.hu/hirek/1/869/serdulokor/print

www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/870/serdulokor_2

https://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/csak_sracoknak/922/peniszanatomia

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor