szexről összetetten

2010.01.16.
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő
Olvasgattam mostanában itt a cikkeket és lenne egy két kérdésem amikre nem találtam választ.

Főként a szeretkezés utáni tisztálkodás érdekelne hogy mik a szabályai? Tehát ha vége és csak kezet mosok miután levettem az óvszert akkor a kezeimen nem is maradhat ondó(tehát egy kézmosás és nem kell aggódni)? Ha szeretnénk újrakezdeni akkor mennyit kell várni és elegendő csak egy gyors "mosakodás " vagy inkább jobb letusolni letusolni?HA egy törölközőt használunk akkor megtörténhet az hogy onnan sperma jut a kézre vagy ha egyszer letöröltük akkor már ilyen nem lehet vagy mire kell odafigyelni ha szeretnénk még egy kis utójátékot? Ha mondjuk a lány szájába megyek le és miután fogat mosott kavarunk lehet e hogy sperma kerül a számba(ezt csak azért kérdezem mert szeretem az orális szexet előtte és utána is)?

Lenne egy két kérdésem az óvszerrel kapcsolatban is:
Ha a lány eléggé nedves akkor nem szakadhat ki a gumi elvileg? Észrevesszük szex közben hogy kiszakadt a gumi? Hogy kell elképzelni hogy kiszakadt a gumi (kis lyuk vagy nagy szakadás lesz rajta)? Hogyan nézhetjük meg a legbiztosabban hogy nem szakadt e ki a gumi? Elegendő csak összeszorítani vagy érdemes kimosni ha gyanús? Milyen típusú óvszert érdemes használni(a legjobb minőséget vagy bármilyen jó hosszabb kapcsolatnál)? Az ultra safe óvszer azt jelenti ha kiszakad akkor a spermaölő miatt nem kell aggódni? Létezik olyan hogy nem lyukadt ki a gumi de mégis terhesség lesz? Ha szex közben jön előváladék akkor abba kell e hagyni mivel a spermazsák már nem üres vagy nyugodtan lehet folyatni tovább orgazmusig?
HA megfogtunk valamit ondós kézzel (mondjuk csaptelep) és azt a másik is megfogja juthat ondó a kezére?
Ha szeretkezés után nem tisztálkodunk csak összebújunk juthat ondó a vaginába?
Az előváladékot hogy kell kezelni?

Elnézést ha túl sok kérdést tettem fel igazából idáig nem is volt ilyenekkel problémám de mégis szeretném ezeket tudni hogy a lehető legbiztonságosabb legyen a szex.Néha aggódom ilyenek miatt és szeretném megnyugtatni magam hogy csak túl aggodalmas vagyok és igazából azért nem kell sokat foglalkozni ilyen dolgokkal mert egyszerűek és inkább a szeretkezésre kell figyelni.
Válaszait előre is nagyon szépen köszönöm(ha túl sok a kérdés akkor inkább a tisztálkodásra lennék kíváncsi és főleg hogy a törölközőről juthat e át valami vagy ha egyszer letöröltük akkor ott is marad?)

Szakértőnk válasza a szexről összetetten kérdésre

Kedves Levélíró!

Remélem, nem hagyok ki egyet sem a kérdéseid közül:) A tisztálkodással kezdem: Magömlés után a péniszt mihamarabb ki kell húzni a hüvelyből, közben kézzel helyén tartva az óvszert. A használt óvszerre ha kötsz egy csomót, akkor (becsomagolva) ki lehet dobni a szemetesbe. Ha gyanús, hogy kilyukadt (ez kis lyukat jelent, nem szakadást), akkor vízzel fel lehet tölteni, hogy esetleg szivárog-e. Nem gyakori dolog ez egyébként, főleg ha megfelelő a nedvesedés és jól csúszik az óvszer. Ha nem lyukadt ki a gumi és mellette sem folyt ki az ondó, akkor nem jöhet létre terhesség. Az utra (extra) safe óvszerek spermicid anyaggal vannak kezelve, így ha esetleg kiszakad a gumi, akkor is védenek valamennyire a terhesség ellen. Én azt a 2-3 ismertebb óvszer márkát javaslom, ezeknek a minősége biztosan megfelelő.

Szóval, miután kidobtad az óvszert, úgyis kezet mosol. Ha másik aktusra is készültök, akkor szerintem nem árt, ha megmosakszol az intim tájékon is. Attól nem kell tartanod, hogy a fürdés után használt törülközőtől vagy a csaptelep közvetítésével teherbe eshetne a párod. Orális szex után, főleg, ha fogat is mosott, akkor nem kelül a szádba semmi.

Nem kell abbahagyni a szeretkezést az előváladék miatt, nyugodtan lehet azt a gumit használni végig. Ha szeretkezés után összebújtok és a péniszed nem érintkezik a szeméremtesttel, akkor nem kell aggódni a terhesség miatt. Az előváladék elviekben tartalmazhat spermiumokat, emiatt nem célszerű a hüvelybe vagy a külső nemi szervekre jutnia.

Remélem, elég részletes voltam:)

Minden jót!

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor