nemi dolgok

2009.12.23.
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

22 éves férfi vagyok.
Már kisebb korom óta (talán 10 éves koromtól, nem emlékszem) fehér pöttyök vannak a péniszemen a bőr alatt, néha egy-egy ki is jön, olyan mint egy mitesszer vagy faggyúdarab, de sok van. esztétikailag nem előny :) arra is gondoltam h a szőrtüszőkhöz van köze, fentebb is elkezdett néhány szál szőr nőni a pénisz alsó részén (egész fent is, a makkot borító bőr környékén, lassan erősödik is), gondolom ez már nem normális. most lett jellemzőbb, pedig már 22 vagyok.

Továbbá: hámlik a herezacskón a bőr meg egy kétforintos nagyságban a pénisz tövén is, néha viszket. Fejbőrömön hasonló probléma van, korpásodás, hámlás, azt nézettem meg a múltkor, az orvos szerint hormon probléma az idegességtől (életvidám de idegeskedő típus vagyok). Diprosalic oldattal kenem, néha elmúlik de visszajön. Hétfőn megyek kontrollra. Tegnap vettem észre, hogy megjelent egy piros folt a combom tövénél, nem tudom mikor került oda, ülő helyzetben takarja a zacsi ezért nem láttam eddig.

Végül: lefeküdtem egy nővel év elején egyszer, aki hpv-6 -ra volt pozitív régebben, azt mondta, hogy jó ideje tünetmentes és tiszta. gumit használtam.
Mielőtt lefeküdnék a mostani barátnőmmel szeretnék biztos lenni benne, hogy nem sodrom veszélybe vagy ilyesmi.
Szeretnék többet megtudni a hpv ilyen jellegű vonatkozásáról (elkaphattam-e valamit, mekkora a veszély, hogy továbbadom, hasonlók).

Debrecenben lakom. Hova kell menni az ilyesmivel?

Segítségét előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a nemi dolgok kérdésre

Kedves Levélíró!

A levele első részében leírt jelenség valószínűeg normális, és tényleg a szőrtüszők területén láthatók a pöttyök, ezzel szerintem teendő nincs (de persze innen nem tudom korrektül megítélni).

A herezacskón és a pénisz tövén levő elválozás lehet esetleg egy felszíni gombás fertőzés vagy valamilyen allergiás, ekcémás jelenség. (Erre utal az is, hogy a Diprosalic hatékonyan elmulasztja.) Az említett oldatot nem szabad sokáig alkalmazni, mert szteroidot tartalmaz, ami a bőrt károsíthatja.

A HPV-6 az alacsony rizikójú típusok közé tartozik, nemi szervi szemölcsöket okozhat. A szervezet egyes esetekben hatékonyan védekezik ellene és megszűnik a fertőzöttség, más esetekben hosszú időn keresztül fennmarad. Ha óvszert használt és a hölgy is rendszeresen járt kontrollra, tünetmentes volt, akkor nem kell aggódnia, hogy elkapta a vírust.

Debrecenben a bőr-és nemibeteg gondozót lehet keresni hasonó jellegű problémákkal, a Bajcsy-Zs. utcában van.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor