Mi várható? Mikor térhetek vissza? (térdszalag, 16)

2023.01.03.
Tisztelt Szakértő!
Mindenekelőtt a Kamaszpanasz.hu oldal minden szerkesztőjének és olvasójának, sikerekben, örömökben gazdag boldog újévet kívánok.
Jómagam 2007. január 11-én születtem, Komáromban (pontosabban Révkomáromba). Jelenleg 174,3 cm és 77,4 kg vagyok. A magasságom az elmúlt harminchat hónapban 17,4 cm-rel változott, míg a testsúlyom ugyanebbe az időszakban 12,6 kg növekedett. Manapság kb. 10 km-re lakok a fennemlített településtől, viszont Pozsonyba járok iskolába, hisz balettozok.
Sajnos 2021. június 18-án elszenvedtem életem első komolyabb kihagyással járó sérülését, egy részleges bokaszalag-szakadást, amiből végül a teljes visszatérésemre október 19-én kerülhetett sor, vagyis az előre jósolt 3 hónap helyett 4,5 hónappal a sérülés bekövetkezte után. Amikor már végre azt hittem, hogy minden rendben és valóban kilábaltam a dologból, akkor az igazi hidegzuhany. Szűk négy hónappal ezelőtt (2022. szeptember 14) egy társastánc-próbán egy emelés után olyan szerencsétlenül fordultam, hogy azonnal egy szúró fájdalmat éreztem a jobb térdem felől, ill. egy pattanó hangot is hallottam. Néhány perc elteltével már a triplájára dagadt valamint a kórházba kerülést követő vizsgálatok során kiderült, hogy elülső keresztszalag-szakadásom, első- és hátsó oldalszalag-szakadásom, meniscus sérülésem van. Az oldalszalag és a meniscus műtétre október 24-én került sor, míg a keresztszalag-pótlásra jelenállás szerint január 9-én fog sor kerülni.
Már most nagyon hiányzik a tánc. Mennyi idő egy ilyen sérülés teljes rehabilitációja? Mikor térhetek végre vissza a szeretett tánchoz? Mennyiben járulhatott hozzá a sérüléseimhez az, hogy viszonylag rövid időn belül viszonylag sokat nőttem, ill. híztam?
A megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Miki
(2023.01.03.)

Szakértőnk válasza a Mi várható? Mikor térhetek vissza? (térdszalag, 16) kérdésre

Kedves Miki! Ezeket sajnos személyes fizikális vizsgálat és az elkészült képalkotók nélkül megmondani csak a kezelőorvosa tudja. Írj össze a kérdéseit, de sok mindenre úgy tud válaszolni, hogy a z eltelt idő, a javulás mértéke enged majd következtetni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor