önkielégítés

2014.08.03.
Kedves szakrétő! Azt szeretném kérdezni, hogy ha valakinek még nem kezdett szőrösödni és még nem volt magömlése, akkor az a fiú is ki tud elégülni ha önkielégíti magát, vagy csak akkor lehet kielégülni ha már van magömlés is? Jobban élvezi az önkielégítést az a fiú aki már érett, vagy annak is ugyanolyan jó érzés akinek még nem olyan fejlett? Az enyém még nem kezdett fejlődni, mert még nem szőrösödik és még magölésem sem volt, de viszont tavaly óta már másfél centit nagyobb lett. Most az van, ha az edzésen vagy az osztályba a fejlettebb fiúkéval hasonlítom össze, akkor az enyém sajnos elég kicsi. Ha viszont csak azokat a fiúkat veszem alapul, akiknek még nem szőrös, akkor nagyjából akkora mint a többieké. Kezd egy kicsit ciki lenni, hogy az edzésen már majdnem mindenkinek fejlett. Rajtam kívül csak két fiú van, akinek még egyáltalán nem szőrösödik. Igazából csak az zavar, hogy kilógok a sorból, amúgy nekem annyira nem lényeges, hogy az enyém mikor lesz szőrös. A magömlés viszont sokkal jobban érdekelne, hogy nagyjából mikor várhatom az elsőt? Az önkielégítés miatt lenne fontos, mert akkor az már biztos kielégülést jelent. Most 12 és fél éves vagyok és kb. 2 hónapja önkielégítettem először és eléggé jó érzés, amikor csinálom. Azért kezdtem el, mert edzésen annyit beszéltek a többiek az önkielégítésről, aztán kedvet kaptam kipróbálni. Nem gondoltam, hogy ilyen jó dolog lesz. Azóta általában hetente egyszer szoktam csinálni, de néha meg 3-4-szer is kedvem van hozzá egy hét alatt. Mitől függ, hogy néha mindennap kívánom, aztán meg egy hétig eszembe se jut?
Bocsánat, hogy ennyit mindent kérdezek, de mostanában nagyon érdekelni kezdett ez az egész önkielégítés téma. Az edzésen a fiúktól nem merek kérdezni, mert félek, hogy kicikiznének, amúgy is szerintem egy csomóan túl nagyokat mondanak. A szüleimtől sincs bátorságom kérdezni ilyesmit, mert elég kínos téma, nem vagyok biztos mit szólnának ha megmondanám hogy ezt csinálom. Bár szerintem sejtik a dolgot, mert egyszer olyan sokáig voltam a fürdőszobában, hogy az anyu már nem bírta kivárni és bejött mert készülődnie kellett. Szerencsére gyorsan abba tudtam hagyni, de azt azért meglátta, hogy merevedésem van és azt is hogy onnan kaptam el a kezem. Amúgy nem szólt rá semmit, csak hogy igyekezzek már kifelé és kiment. Később mondta hogy nincs miért szégyenkeznem és ha valami érdekel akkor kérdezzek nyugodtan. Ebből gondolom, hogy talán sejtheti a dolgot. Meg az is van hozzá, hogy reggelente nekem valamiért mindig merevedésem van. Volt már úgy, hogy az anyu is épp ott volt mikor levettem a pizsamám és néha látta is, hogy föláll, de olyankor még sose mondta, hogy nincs miért szégyenkeznem, most viszont mondta. Erről jut eszembe, miért van az, hogy minden reggel föláll, pedig olyankor egyáltalán nem piszkálom és nem is gondolok semmi szexi dologra sem, mégis mindig föláll? Mostanában egy csomószor föláll minden ok nélkül. Miért van ez?
Szóval mikor anyukám mondta, hogy nyugodtan kérdezzek, akkor majdnem bevallottam az önkielégítést. Akkor jó lett volna megkérdezni, hogy kell csinálni, hogy a lehető legjobb érzés legyen. De eléggé zavarban voltam. Ha konkrétam megkérdezte volna, akkor elárultam volna. Azóta mindig este az ágyamban csinálom. Ez kb. 3 hete történt. Azóta nem tudom eldönteni, hogy mit csináljak. Az nagyon jó lenne, ha az anyuval tudnám megbeszélni az összes önkielégítős kérdésem. Főleg hogy vajon jól csinálom, vagy bénázok és csak ezért nincs még magömlésem. Azóta önkielégítés után párszor elhatároztam, hogy másnap megmondok mindent az anyunak. De aztán sohasem volt hozzá bátorságom, valahogy nem tudok belekezdeni ebbe a témába, mert nagyon kínos ezt bevallani. Az egésznek csak akkor lenne értelme, ha a titkos részleteket is elárulnám, mert csak akkor tudná megmondani, hogy jól csinálom-e. Az apuval is jóban vagyok, de az anyut jobban szeretem, csak neki merném ezeket a dolgaimat elmondani. Mennyire lenne ciki egy ilyen beszélgetés az anyuval? Mit szólna hozzá, ha megtudná, hogy önkielégítek? Ha elmondom, hogy kezdjek bele? Egyáltalán mit tegyek, megmondjak mindent, vagy folytassam az önkielégítést, aztán egyszer majd csak lesz magömlésem úgy is?
Még az is kérdezném, hogy amikor megmérem, hogy milyen hosszú, akkor hová kell tenni pontosan a vonalzó elejét? Azt tudom, hogy akkor kell megmérni, amikor föláll, csakhogy ha a fölső részén mérem meg, akkor az úgy rövidebb, ha meg alul a herezacskótól mérem, akkor meg 1-2 centivel nagyobbat is lehet mérni. Tudom, hogy a fejlettségtől is függ, de tessék szíves lenni egy konkrét számot írni, hogy a velem egykorú fiúknak átlagosan milyen nagy. Azt megtaláltam az interneten, hogy a felnőtt korba mekkora az átlagos méret. Kérem, hogy mindegyik kérdésre tessék majd válaszolni.
Köszönöm. Csaba

Szakértőnk válasza a önkielégítés kérdésre

Kedves Csaba!

Fontos tudnod, hogy ezekkel a kérdésekkel nem vagy egyedül, az összes hasonló korú fiúnak ilyesmi kérdések járnak a fejében. Aztán vagy megkérdezik valakitől, vagy lázasan keresik a válaszokat.. Sok kérdésre a kortársak is választ tudnak adni, de ahogy írod is, fennáll a lehetősége annak, hogy néhányan "vetítenek", nagyot mondanak. Tehát ezek az információk nem feltétlenül korrektek, fenntartással érdemes fogadni őket.

Nem kell szégyenkezned az önkielégítés miatt, ahogy írod is, ez ebben az életkorban teljesen általános. A testi fejlődésed már elkezdődött, természetes, hogy érdekel a szexualitás is. Erre utal az is, hogy reggelente merevedéssel ébresz, illetve nap közben is gyakran lesz erekciód, akár a legváratlanabb helyzetekben is. Később megtanulod némiképp kordában tartani az érzéseidet, és akkor ezeknek a váratlan merevedéseknek a száma csökkenni fog.

A maszturbálással kapcsolatban talán inkább az apukádat kellene kérdezned, mivel azonos neműek vagytok, ő ebben talán több tanácsot tud adni. Anyukád előtt sem kell persze szégyenkezned, ugyanakkor a szexualitás (a maszturbálás is) magánügy, tehát célszerű ezt visszavonultan végezned.

Az első spontán magömlés nagyjából 13 éves kor körül szokott bekövetkezni, éjszaka, szexuális tartalmú álmok hatására. Ez jelzi az ondó termelődésének megindulását is.

Ha kíváncsi vagy a pénisz méretére, akkor merev állapotban, a tövétől kezdve, a makk hegyéig kell mérni. Mivel a testi fejlődés nagy egyéni különbségeket mutat, ezért nem mondhatunk egy intervallumot, hogy ennyi centitől ennyi centiméterig normális.. A felnőttkori méret átlaga 14-16 cm.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor